Ga naar inhoud

Sint-Jozefscollege

Collegestraat 46
2200 Herentals
T. 014 25 45 00 - F. 014 25 45 04
E. collegestraat@kosh.be

N/B

Nieuwtjes

Facebookpagina Campus Collegestraat

Volg het wel en wee van onze campus Collegestraat op Facebook.

Leerlingen naar het ISF-wereldkampioenschap tennis

Enkele van onze leerlingen verdedigen de eer van ons land op een heus wereldkampioenschap tennis,  het ISF WSC Tennis in Brazilië. Meer info op http://www.isfsports.org/

Verkeersproject 4des

Op 14 april organiseren we voor de tweede keer een verkeersproject voor de vierdejaars.

We willen onze leerlingen bewust maken van de verkeerproblematiek waarmee ze elke dag opnieuw geconfronteerd worden.  Daarbij staan verkeersveiligheid en preventie centraal. Via zowel theoretische als praktische sessies komen verschillende aspecten van verkeer(sveiligheid) aan bod.

Studierichting STEM in het derde en vierde jaar

In het schooljaar 2015-2016 hebben we met succes de studierichting Wetenschappen STEM voor het eerst in het derde jaar ingericht. In de STEM-klas worden wetenschappen en wiskunde op een praktijkgerichte en geïntegreerde manier aangebracht. 

Dat deze methode resultaten oplevert, is duidelijk te merken aan de gedrevenheid en de resultaten van de leerlingen!

Het STEM-verhaal wordt in het schooljaar 2016-2017 in het vierde jaar verder gezet.

Olympiades

Heel wat leerlingen offerden dit schooljaar hun vrije woensdagnamiddag op om deel te nemen aan De Vlaamse Olympiades, wedstrijden voor scholieren die jaarlijks in Vlaanderen worden georganiseerd om jongeren te stimuleren hun talenten te ontdekken. 

Zo namen een aantal leerlingen al deel aan de wiskunde-olympiade, de biologie-olympiade, de fysica-olympiade en de de chemie-olympiade.

 

Damiaanactie

Onze school gaat ten volle voor de Damiaan-actie. Er was de inleefreis van Nina en Liesbeth. En nadien volgen de acties om geld in het laatje te krijgen elkaar op: een quiz en een brunch, verkoop van stiftjes, pannenkoeken, koekjes, chocomelk, ... 

Campus Collegestraat: Recyclageproject

Recyclage van papier, de groendienst, Komiak-projecten, recyclage van afgedankt schrijfgerief, het zijn vertrouwde begrippen op school.

Afgedankt schrijfgerief kan je steeds binnenbrengen bij de receptie, in de Bar Tropical, de leraarskamer of in lokaal B210. Meer info op  www.terracycle.be.