Ga naar inhoud

Algemene contactgegevens

Centraal Secretariaat

Scheppersstraat 9
2200 Herentals
T. 014 24 85 20 - F. 014 23 25 42 - scheppersstraat@kosh.be

N/B

ROBOCUP JUNIOR

         

Inleiding

Zaterdag 10 maart 2013 was het dan zover. De leerlingen van het 6de jaarElektriciteit-elektronica trokken naar Technopolis in Mechelen, want daar werd de 4-de robocup wedstrijd gehouden.

De 6EE-ers hebben zich helemaal voorbereid op hun taak. Ze hebben een totaal eigen gemaakte robot ingezet voor de wedstrijd. Deze robot is verbeterd op vele punten t.o.v. de vorige wedstrijd. Ze gaan o.a. een kleurensensor gebruiken om de verschillende kleuren makkelijker te ontdekken (ondanks de lichtinval) en ze gebruiken een ultrasoon sensor (zoals bij een radar) om de voorwerpen te detecteren.

De wedstrijd

De leerlingen hebben de robocupwedstrijd goed doorstaan. Ze hebben hun handen meer als vol gehad met het aanpassen van hun hardware en software om zover mogelijk op de wedstrijdbaan te komen en te blijven. En dan spreken we nog niet over het opdrijven van de snelheid.

Ondanks dat er 2 jaar is gebouwd aan de robots was er op het einde toch wat tijd te kort om de robot echt op punt te krijgen. De sensoren deden soms onvoorspelbare dingen, de voeding liet het door slechte contacten wel eens afweten, het testparcour was niet hetzelfde als de testmat ter plaatse (veel scherpere bochten). Het moeras bleef  daardoor onbereikbaar.
Zo hebben de leerlingen weer flink wat bijgeleerd en kunnen de verbeteringen meegenomen worden voor een volgende keer. Het was alleszins een leerrijke dag voor de jongens in Technopolis op 10 maart langsleden.

De leerlingen hadden veel bekijks omdat ze het enige team waren met een volledig eigen gemaakte robot. En daar zijn we fier op. De mensen van Ketnet hadden dit ook gezien. Als je surft naar ketnet -> karrewiet op dinsdag 13 maart, dan zal je zien dat daar een filmpje van robocup junior is gezet en dat onze robot wel degelijk is gefilmd.

De 6EE jongens hebben zich sportief en voortreffelijk geweerd en hebben er ook heel wat van opgestoken.

De school feliciteert de leerlingen en begeleidende leerkrachten voor de geleverde prestatie.