Ga naar inhoud

Algemene contactgegevens

Centraal Secretariaat

Scheppersstraat 9
2200 Herentals
T. 014 24 85 20 - F. 014 23 25 42 - scheppersstraat@kosh.be

N/B

Robotkamp, maar in een andere stijl.


Robotkamp : 2017 VOLZET !!

Wil je kennismaken met de sterke technische richtingen?

 • Ben je tussen 11 (einde 6de jaar) en 14 jaar (einde 1ste graad)?
 • Ben je goed in wiskunde en leergierig?
 • Wil je samen met ons een robot ontwerpen, solderen, monteren en programmeren?
 • Wil je ondervinden wat de sterke technische richtingen te bieden hebben?
 • Ben je een doorzetter?

Dan is het "Robotkamp" iets voor jou!  smiley  yes

Inhoud:

 • Wil je graag spelenderwijs techniek leren ontdekken, kom dan naar het 3-daagse robotkamp. Dit kamp gaat door op 3 woensdagnamiddagen: 08/03/2017 - 15/03/2017 en 26/04/2017 telkens van 13u30 tot 17u00.

 • Je leert er een robot in elkaar sleutelen, solderen en programmeren.

 • Op het einde van de derde dag houden we een heuse robotwedstrijd. Wat dit inhoudt verklappen we nog niet.

 • Jullie krijgen achteraf de robot mee naar huis met voldoende software en informatie, zodat je nog meer eigen creaties kan bedenken.

 • enkele foto's van een vorige versie:

 

        

Dagprogramma:

 • dag 1 en dag 2: Je leert alle onderdelen van een robot herkennen, een print solderen, de robot monteren en uittesten. Vervolgens monteer jij jouw print op jouw robot.

 • dag 3: Je leert jouw robot programmeren. Je stuurt de LED's aan en je leert je robot geluiden maken. Je maakt een lichtzoeker en een lijnvolger en je leert simuleren.

Neem alvast een kijkje naar een promotiefilm en bewonder het resultaat van een vorige versie in de resultatenfilm. Laat je verrassen!

Deelnameprijs:    €90

Voorinschrijven kan vanaf 1 februari: via dit inschrijfformulier VOLZET!!!


Verslag van Nnieuws:

Tijdens een driedaags robotkamp kregen jongeren de kans hun technische talenten te ontdekken en te ontplooien in een heus robotkamp. Peter Van Hove, technisch adviseur Kosh Scheppersstraat : 'Spelenderwijs leerden ze aspecten van STEM kennen. Tijdens de eerste 2 woensdagnamiddagen werd er onder begeleiding van leerkrachten gesleuteld, gesoldeerd en gemonteerd. 

Deze namiddag na de programmatiefase, was het uitkijken naar welke robot het best en snelst het voorgeschreven parcours aflegde. Als beloning krijgen de toekomstige bollebozen hun eigen gepersonaliseerd eindproduct mee. Zij kunnen thuis met de bijgeleverde software en informatie eigen creaties bedenken, verder experimenteren om deze daarna te controleren, echt iets wat een STEM-project in zicht moet hebben.

De deelnemers ontdekten zo ook of een STEM-studierichting voor hen is weggelegd, met name interesse voor wetenschap en technologie gekoppeld aan voldoende kennis van wiskunde en gebonden met het aspect engineering,' besluit Peter Van Hove.

De fascinerende robotrace werd deze namiddag een spannend hoogtepunt. Ook de ouders waren woensdagnamiddag getuige. Fier presenteerden de leerlingen hun eigen robot op het racecircuit.

Foto's Guy Verellen / Nnieuws.

- nog meer foto's en nieuws: http://nnieuws.be/artikel/kosh-fascinerend-robotkamp-campus-scheppersstraat#sthash.MooBzVPu.dpuf