Ga naar inhoud

Algemene contactgegevens

Francesco Paviljoen

Bovenrij 30
2200 Herentals

T. 014 25 95 30 - F. 014 21 53 12 - E. bovenrij@kosh.be

N/B

Campus Bovenrij: Projecten


Drugsproject 'Maat in de shit' 3de jaren - januari

Tijdens de maand januari bieden we onze leerlingen van het 3de jaar het drugsproject ‘Maat in de shit’ aan.

In de voormiddag starten we met een kennismakingsspel en/of bingokaart en het ABC-spel waarbij elke letter moest gelinkt worden aan een woord dat met het project te maken had.

Daarna kijken de leerlingen naar de film ‘Afblijven’ in CC ’t Schaliken.  Die is gebaseerd op het gelijknamige boek van Carry Slee en gaat over de drugsproblematiek bij jongeren.

Terug in de klas wordt de film besproken. Verder wordt er dieper ingegaan op thema’s zoals: ‘Wat kunnen we doen als iemand aan de drugs is? Zijn drugs verslavend? Welke gevolgen kan druggebruik hebben?’ enz...

In de namiddag komt er een ex-verslaafde aan het woord. Tijdens zijn getuigenis wordt het elk jaar heel stil in de zaal.


Work for Change op donderdag 17 oktober 2013
Work for Change op donderdag 17 oktober 2013

 Project 'cyberpesten' 4de jaren - februari

Onze leerlingen van het 4de jaar worden tijdens deze projectdagen geconfronteerd met de gevaren van het internet. Een boeiende film, leerrijke werkbundel, infosessie van de politie, uitleg van een expert in het beveiligen van sociale netwerksite,… zorgen ervoor dat onze leerlingen beter beschermd zijn in onze digitale wereld.


 Project 'gezonde voeding' 2de jaren en 5 stw - januari

Tijdens de maand januari organiseren de leerlingen van het 5de jaar sociale en technische wetenschappen het project ‘Gezonde voeding’ voor onze 2de jaren. Dit project is een onderdeel van de integrale opdrachten van het 5de jaar STW.

De projectdag start in de eetzaal, hier worden de leerlingen in groepen verdeeld en krijgen zij het verloop van de dag. Er zijn elk jaar zeer veel leerrijke en leuke opdrachten voor onze 2de jaren. Aan de hand van een quiz, ganzenbord, kookopdracht, sportopdracht, smoothiepolie, proefjes… worden onze leerlingen van het 2de jaar ondergedompeld in de wereld van de gezonde voeding.