Ga naar inhoud

Algemene contactgegevens

Centraal Secretariaat

Scheppersstraat 9
2200 Herentals
T. 014 24 85 20 - F. 014 23 25 42 - scheppersstraat@kosh.be

N/B

 Vernieuwde afdeling "verwarmingsinstallaties"

“Dankzij sponsorfirma's, nieuwe aankopen en een resem aanpassingswerken is kOsh campus Scheppersstraat heel fier de vernieuwde afdeling Verwarmingsinstallaties voor te stellen. Wij zijn dankzij deze investeringen een officieel erkend opleidingscentrum door het Departement Leefmilieu, natuur en energie (LNE) om leerlingen op te leiden en examen af te nemen voor het behalen van de attesten “technicus Vloeibare brandstoffen” en “technicus gasvormige brandstoffen”. Bovendien zijn we ook erkend als CERGA opleidingscentra en kunnen de leerlingen dus vanaf 2015-2016 ook het Cerga-certificaat behalen. Cerga is een kwaliteitslabel voor gasinstallaties. Dit biedt de klant de garantie dat zijn installatie professioneel is aangelegd.

Dirk Geysels, technisch directeur, kOsh campus Scheppersstraat : 'Dat het voor een school enorm veel geld kost om 'mee' te zijn in de snel evoluerende omgeving van allerlei technische installaties zal iedereen intussen wel beseffen. Daarom is het zo mooi dat kOsh een beroep kan doen op sponsorbedrijven om de infrastructuur supermodern uit te bouwen.

Marcel Lembrechts bvba uit Oevel is al heel wat jaren een grote sponsor van de afdeling, maar sinds vorig jaar is hier ook de firma Viessmann bijgekomen. Verder kan deze afdeling ook een beroep doen op sponsoring van 4Technics uit Noorderwijk en van Mitsubishi Electric Europe B.V. Belgium. Telkens ging het hier om sponsoring van materialen en toestellen.

Volgend schooljaar zal de afdeling verder uitgebouwd worden met het labo 'hernieuwbare energieën.''