Ga naar inhoud

Algemene contactgegevens

Centraal Secretariaat

Scheppersstraat 9
2200 Herentals
T. 014 24 85 20 - F. 014 23 25 42 - scheppersstraat@kosh.be

N/B

  Drugpreventieproject 3de jaren

In samenwerking met de stad Herentals en Drughulp Kempen organiseren we een project rond drugpreventie. Dit loopt gelijk voor alle leerlingen van het 3de jaar van alle campussen van kOsh.

Het programma voor campus SCH ziet er als volgt uit:

  • Klassikaal wordt er gewerkt met de bundel ‘Maat in de shit’. Via verschillende werkvormen en gespreksmethodes wordt het thema bespreekbaar gemaakt.

  • Voorstelling ‘Black Out’: Het theatergezelschap ‘uitgezonderd.theater’ met o.a. Jan Schepens speelt een stuk van 50 minuten over verslaving en alcohol. Een vader-zoonverhaal over alcohol, over zichzelf verliezen, over hoop en wanhoop en elkaar terugvinden. Bekijk de trailer op het You tube-filmpje

                   

  • Getuigenis door gastspreker van stichting Narconon. Hetgene dat Narconon wil bereiken is dat het drugs en alcohol gebruik en ook het misbruik landelijk met zichtbare cijfers daalt. Het doel is om binnen 5 jaar tijd 10 procent reductie te behalen. Dit is uiteraard enkel en alleen haalbaar als zoveel mogelijk scholen zich inzetten voor alcohol- en drugsvoorlichting.

  • Klassikale nabespreking