kOsh campus Collegestraat bevestigt titel Olympiadeschool Wetenschappen

kOsh campus Collegestraat bevestigt titel Olympiadeschool Wetenschappen

Op zondag 26 mei 2019 heeft kOsh Campus Collegestraat voor de tweede maal op rij de eervolle vermelding “OlympiadeSchool Wetenschappen” in ontvangst mogen nemen in de aula Pieter De Somer van de KU Leuven te Leuven

Inspanningen worden beloond, ook bij de Olympiades Wetenschappen. De laatste zes schooljaren nam kOsh Campus Collegestraat steeds deel aan de vijf Vlaamse Olympiades Wetenschappen (biologie, chemie, fysica, geografie en JON). Elk jaar plaatste zich minstens één deelnemer voor de tweede ronde en er was over een periode van drie jaar minstens één finalist. Het is voor de achtste maal dat de titel “OlympiadeSchool Wetenschappen” wordt uitgereikt. Dit is een prestigieuze titel, want slechts een beperkt aantal scholen komt in aanmerking. Dat onze campus tot de Vlaamse top behoort, wordt aangetoond door het feit dat we al voor de tweede keer op rij uitgeroepen worden tot OlympiadeSchool. De eerste maal was dit voor de periode 2016-2018 en nu voor de periode 2019-2021.

De erkenning als “OlympiadeSchool Wetenschappen” is de kroon op het werk van de leerkrachten wetenschappen om de leerlingen te stimuleren aan de Olympiades deel te nemen en hen de nodige kennis en vaardigheden bij te brengen om goede resultaten te behalen. Maar de grootste eer is natuurlijk voor de deelnemers zelf want zij moeten het uiteindelijk waarmaken! Dit jaar was het weer prijs. Stijn Bruyndonckx (4 Grieks-Latijn) behaalde een bronzen medaille bij de JON (Junior Olympiade Natuurwetenschappen) en zijn broer Ward (6 Grieks-Wiskunde) een mooie vierde plaats bij de Vlaamse Fysica Olympiade. Ward Bruyndonckx kreeg bovendien een ticket voor de International Physics Olympiad Israël (Tel Aviv).