Architecturale en beeldende kunsten derde jaar

Architecturale en beeldende kunsten derde jaar

Domein Kunst & creatie

Korte beschrijving van de studierichting

Architecturale en beeldende kunsten is een artistieke en theoretisch-praktische richting in de dubbele finaliteit. Binnen beeldende kunsten ontwikkel je verschillende artistiek-technische vaardigheden, maak je kennis met diverse technieken en materialen om diverse artistieke uitdagingen in het platte vlak en in de ruimte aan te gaan. Op vlak van toegepaste (bouw)fysica is er aandacht voor basisinzichten mechanica, constructieleer en bouwkunde. Daarnaast maak je kennis met architecturale kunst en met eenvoudige constructies en elementaire bouwmaterialen. Je verwerft inzicht in vorm, ruimte, kleur en compositie.

Leerlingenprofiel

Leerlingen Architecturale en beeldende kunsten zijn sterk in het leren binnen de concrete contexten eigen aan het studiedomein en de studierichting. Ze verdiepen en overstijgen de praktische zijde van de studierichting door meer theoretische inzichten en concepten te verwerven. Zij zijn in staat om effectieve handelingen te stellen om artistieke uitdagingen aan te pakken. Ze verdiepen zich in kunst en cultuur uit heden en verleden, vooral de architecturale en de beeldende kunsten. Ze zijn artistiek aangelegd en hebben ruimtelijk inzicht en oog voor diverse beeldende en architecturale contexten. Ze willen zich artistiek-creatief uitdrukken en uitdagingen aangaan in de objectieve studie en in de vrije expressie waarbij ze artistiek-technische vaardigheden en basistechnieken ontwikkelen.

Situering binnen de domeinstructuur van kOsh

Klik op de onderstaande tabel om die uit te vergroten.

Lessentabellen

Inhoudelijke samenhang met studierichtingen van de 3de graad

De studierichting is inhoudelijk verwant met de volgende richtingen in de 3de graad:

  • Architectuur en interieur
  • Beeldende kunst

De inhoudelijke samenhang tussen richtingen van de 2de en 3de graad is indicatief. De ontwikkeling van leerlingen doorheen de tweede graad verloopt soms onvoorspelbaar. Daarom zal het belangrijk zijn om de mogelijkheden en kansen van leerlingen zo ruim mogelijk te houden.

Praktische Info

Inschrijven?

Pas je helemaal binnen dit studieprofiel en zie je het zitten om op kOsh je talenten te ontwikkelen? Schrijf je dan snel in voor het komende schooljaar. Hoe je dit doet, ontdek je op de inschrijvingspagina.

Lessenroosters, taken, speciale data? Die vind je op SmartSchool

Wil je weten wat er leeft op je campus? Ontdek het op Facebook

Curriculum is empty