Architecturale en beeldende vorming derde jaar

Architecturale en beeldende vorming derde jaar

Domein Kunst & Creatie

Korte beschrijving van de studierichting

Architecturale en beeldende vorming is een artistieke en theoretische studierichting in de doorstroomfinaliteit. Verbeeldingskracht staat centraal in het artistiek-creatieve proces. Je maakt kennis met de basisprincipes van de architectuur, leert elementaire bouwmaterialen en constructies kennen. Op vlak van  (bouw)fysica verwerf je inzicht in mechanica, constructieleer en bouwkunde. Daarnaast leer je verschillende technieken en materialen kennen waarmee boodschappen of inhouden worden voorgesteld, zowel in het platte vlak als in de ruimte. Je verwerft inzicht in vorm, ruimte, kleur en compositie.

Leerlingenprofiel

Leerlingen Architecturale en beeldende vorming tonen inzicht in complexe leerinhouden, leggen verbanden tussen leerinhouden en kunnen logisch redeneren, vooral binnen de focus van het studiedomein en de studierichting. Ze hebben ruimtelijk inzicht en zijn sterk in het visueel-ruimtelijke structureren en creëren. Zij tonen dit in ook in wiskunde en fysica. Ze gaan conceptueel en abstraherend aan de slag. Zij verdiepen zich in kunst en cultuur uit heden en verleden, vooral de architecturale en de beeldende kunst. Ze zijn artistiek aangelegd en hebben oog voor diverse beeldende en architecturale contexten.

Situering binnen de domeinstructuur van kOsh

Klik op de onderstaande tabel om die uit te vergroten.

Lessentabellen

Inhoudelijke samenhang met studierichtingen van de 3de graad

De studierichting is inhoudelijk verwant met de volgende studierichtingen in de 3de graad:

  • Architecturale vorming
  • Beeldende vorming

De inhoudelijke samenhang tussen richtingen van de 2de en 3de graad is indicatief. De ontwikkeling van leerlingen doorheen de tweede graad verloopt soms onvoorspelbaar. Daarom zal het belangrijk zijn om de mogelijkheden en kansen van leerlingen zo ruim mogelijk te houden.

Praktische Info

Inschrijven?

Pas je helemaal binnen dit studieprofiel en zie je het zitten om op kOsh je talenten te ontwikkelen? Schrijf je dan snel in voor het komende schooljaar. Hoe je dit doet, ontdek je op de inschrijvingspagina.

Lessenroosters, taken, speciale data? Die vind je op SmartSchool

Wil je weten wat er leeft op je campus? Ontdek het op Facebook

Curriculum is empty