Beeldende en Architecturale Kunsten

Beeldende en Architecturale Kunsten

Introductiefilmpje

Wanneer kan ik starten in deze studierichting?

Je hebt interesse in de beeldende en architecturale kunsten. Je bent gedreven om creatief te werken, je creativiteit te ontwikkelen en je artistiek-technische vaardigheden eigen te maken. Je bent bereid tot een permanente reflectie over je eigen aanleg en inzichten.

Wanneer voel ik me thuis in deze studierichting?

De 2de graad Beeldende en architecturale kunsten beoogt een brede algemene basisvorming in relatie met de kunstzinnige component. Deze kunstzinnige component bestaat uit een initiatie in de wereld van de beeldende (vrij en toegepast) en van de architecturale kunst.

Beeldende en architecturale kunsten is geen specialisatie maar een doorstromingsrichting, zowel artistiek als breed algemeen vormend. De richting biedt een basisopleiding en geeft je de kans om de juiste attitudes te verwerven en de basistechnieken in te oefenen. De creativiteit wordt ontplooid en het zoeken naar originele oplossingen gestimuleerd.

Je leert op een bewuste en zinvolle manier je eigen houding, rol en plaats te bepalen zowel in het domein van de beeldende en de architecturale kunsten als tegenover de maatschappij. Van groot belang is ook het bewust leren  ontdekken, ervaren, ontwikkelen en visualiseren van een eigen emotionele beleving van de wereld.

Via een artistieke vorming wordt de totale persoonlijkheid ontwikkeld. Dit wordt gerealiseerd door het leren begrijpen en hanteren van een universele beeldende taal. Je vormt je in zowel de objectieve studie als in de vrije expressie. Het aanleren van diverse beeldende technieken en motorische tekenvaardigheden staat altijd in relatie tot vorm en inhoud.

Lessentabellen

Praktische Info

Inschrijven?

Pas je helemaal binnen dit studieprofiel en zie je het zitten om op kOsh je talenten te ontwikkelen? Schrijf je dan snel in voor het komende schooljaar. Hoe je dit doet, ontdek je op de inschrijvingspagina.

Lessenroosters, taken, speciale data? Die vind je op SmartSchool

Wil je weten wat er leeft op je campus? Ontdek het op Facebook

Curriculum is empty