Bio-Esthetiek

Bio-Esthetiek

Introductiefilmpje

Wanneer kan je starten in deze studierichting?

Na een 2de leerjaar A kan je instromen in deze studierichting.

Belangrijk is dat je gevoel hebt voor het esthetische, handig bent en aandacht wil schenken aan het welbevinden van de klant tijdens behandelingen en dat je graag met mensen omgaat.

Wanneer voel je je thuis in deze studierichting?

In de 2de graad Bio-esthetiek leer je, als onderdeel van een bredere vorming, de basisvaardigheden van de schoonheidsverzorging. Je leert het gelaat, de voeten, de handen en het haar verzorgen met aandacht voor het welbevinden van de klant.

Je leert hygiëneregels toepassen op jezelf maar ook in functie van het werken in een schoonheidsinstituut.

Je verwerft de nodige kennis van de anatomie van het menselijk lichaam om schoonheidsbehandelingen verantwoord uit te voeren.

Onder begeleiding van je leraar leer je bij elke verzorging aangepaste producten en materialen gebruiken. Je leert stapsgewijs de opeenvolgende handelingen uitvoeren tijdens het verzorgen van het gelaat, de voeten, de handen. Als je professioneel wil werken, is je kennis van materialen, producten en apparaten dan ook een noodzaak.

Door veelvuldig oefenen verwerf je handigheid in de verzorgingstechnieken.

Na de 2de graad is de logische doorstroming de 3de graad Schoonheidsverzorging.

Lessentabellen

Praktische Info

Inschrijven?

Pas je helemaal binnen dit studieprofiel en zie je het zitten om op kOsh je talenten te ontwikkelen? Schrijf je dan snel in voor het komende schooljaar. Hoe je dit doet, ontdek je op de inschrijvingspagina.

Lessenroosters, taken, speciale data? Die vind je op SmartSchool

Wil je weten wat er leeft op je campus? Ontdek het op Facebook

Curriculum is empty