Biotechnische wetenschappen

Biotechnische wetenschappen

Introductiefilmpje

Wanneer kan je starten in deze studierichting?

De logische vooropleiding is wanneer je de basisoptie Biotechnische wetenschappen in  het 2de  jaar A van de 1ste  graad hebt gevolgd.

Vanuit een andere vooropleiding kan je ook instappen, maar een sterk wiskundig-wetenschappelijke interesse en motivatie zijn pluspunten.

Wanneer voel je je thuis in deze studierichting?

Het is noodzakelijk dat je beschikt over een sterke wetenschappelijke interesse en een praktische aanleg voor wiskunde, naast een behoorlijke taalvaardigheid.

Je wil je verdiepen in de wetenschappelijke studie van levende wezens en de factoren die ze beïnvloeden. De studie van levende wezens, plant, dier en mens in relatie met hun omgeving staat centraal in de vorming.

Via voorbeelden en experimenteel onderzoek maak je kennis met toepassingen van levende organismen of delen ervan in de biotechnologische processen. Daarbij ontwikkel je vaardigheden om productieprocessen te analyseren, te verklaren en te begeleiden.

Via laboratoriumoefeningen krijg je de kans om de theorie toe te passen in concrete praktijksituaties.

De meest voor de hand liggende vervolgopleiding is Biotechnische wetenschappen 3de graad.

Biotechnische wetenschappen is een studierichting binnen het studiegebied Land- en tuinbouw waar je wordt voorbereid om verder te studeren in het hoger onderwijs.

Lessentabellen

Praktische Info

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Inschrijven?

Pas je helemaal binnen dit studieprofiel en zie je het zitten om op kOsh je talenten te ontwikkelen? Schrijf je dan snel in voor het komende schooljaar. Hoe je dit doet, ontdek je op de inschrijvingspagina.

Lessenroosters, taken, speciale data? Die vind je op SmartSchool

Wil je weten wat er leeft op je campus? Ontdek het op Facebook

Curriculum is empty