Business support

Business support

Introductiefilmpje

Wanneer kan je starten in deze studierichting?

De meest logische vooropleiding is de 3de graad Office en Logistiek (Kantoor), maar ook leerlingen uit de 3de graad van hetzelfde studiegebied kunnen instappen in dit specialisatiejaar.

Leerlingen met een getuigschrift van de 3de graad uit andere studiegebieden kunnen instromen mits positief advies van een toelatingsklassenraad.

Wanneer voel je je thuis in deze studierichting?

Je vindt je weg in de zakelijke communicatie (Nederlands, Frans en Engels) binnen een internationale context en mag nu noties van Duits op je CV noteren. Je leert meer gespecialiseerde toepassingen op allerlei professionele softwarepakketten, met extra aandacht voor de vormgeving, de lay-out en de presentatie.

Je oefent de vaardigheden voor een correcte uitvoering van administratieve en secretariaatstaken. Er wordt gestreefd naar probleemoplossend en zelfstandig werken om zo in je latere beroepsleven te kunnen inspelen op verschillende werksituaties. Je werkt in een oefenfirma die deel uitmaakt van een internationaal netwerk. Je moet hier creatief werken, met oog voor de commerciële aspecten en communicatieve vaardigheden, die je ook effectief in praktijk kan brengen op diverse oefenbeurzen. Bovendien verfijn je je beroepsvaardigheden op de werkvloer via wekelijkse stages in bedrijven.

Je leert je houden aan afspraken en procedures. Je werkt nauwgezet en ordelijk. Je wil bijleren en je staat open voor vernieuwingen. Je hebt oog voor optimale kwaliteit en je werkt klantgericht. Je kunt in team samenwerken en hierin je eigen plaats en rol correct inschatten.

Wat doe je na deze studierichting?

Je behaalt het diploma secundair onderwijs.

Je stroomt door naar de arbeidsmarkt om het beroep van onthaalmedewerker of commercieel medewerker binnendienst (bediende) uit te voeren in diverse contexten. De context voor de onthaalmedewerker kan zijn: groothandel, showroom, balie, beurzen en dienstverlenende organisaties zoals musea, bibliotheken, ziekenhuizen. De context voor de commerciële medewerker binnendienst kan zijn: groothandel, showroom, balie, beurzen en klantendiensten.

Lessentabellen

Praktische Info

Inschrijven?

Pas je helemaal binnen dit studieprofiel en zie je het zitten om op kOsh je talenten te ontwikkelen? Schrijf je dan snel in voor het komende schooljaar. Hoe je dit doet, ontdek je op de inschrijvingspagina.

Lessenroosters, taken, speciale data? Die vind je op SmartSchool

Wil je weten wat er leeft op je campus? Ontdek het op Facebook

Curriculum is empty