Centrale verwarming & Sanitaire installaties

Centrale verwarming & Sanitaire installaties

Introductiefilmpje

Wanneer kan je starten in deze studierichting?

De logische vooropleiding is de 2de graad Basismechanica of de 2de graad Elektrische installaties.

Wanneer voel je je thuis in deze studierichting?

In de 3de graad Centrale verwarming en sanitaire installaties wordt in het algemeen gedeelte je totale persoonlijkheid gevormd.

In het specifieke deel voer je werkzaamheden uit aan centrale verwarming en sanitaire installaties. Hiervoor leer je aan de hand van technische informatie, centrale verwarming en sanitaire installaties voor te bereiden en uit te voeren. Bij dit alles hou je rekening met veiligheid, milieu en kostprijs.

Het werken aan concrete realisaties gebeurt volgens het technologisch proces en met aandacht voor kwaliteit, preventie en creativiteit. De aangeboden doestellingen worden zodanig geordend dat je  via praktische realisaties in staat moet zijn om de geleerde nieuwe doelstellingen zoveel mogelijk zelfstandig te kunnen verwerven.

Via de stages maak je kennis met de bedrijfscultuur van een bedrijf voor centrale verwarming en sanitaire installaties.

Wat doe je na deze studierichting?

Je verwerft in de 3de graad Centrale verwarming en sanitaire installaties de startkwalificatie om het beroep van monteur centrale verwarming en installateur sanitair-loodgieter te kunnen uitoefenen.

Dit houdt in dat je verantwoordelijkheid kan opnemen voor het eigen werk en, na een korte in service-training, in een installatiebedrijf centrale verwarming en sanitaire installaties aan de hand van technische informatie installaties centrale verwarming en sanitaire kan uitvoeren.

Je kan je kansen op de arbeidsmarkt verhogen via een specialisatiejaar, bijvoorbeeld Verwarmingsinstallaties. Je kan zo het diploma van het secundair onderwijs verwerven

Lessentabellen

Praktische Info

Inschrijven?

Pas je helemaal binnen dit studieprofiel en zie je het zitten om op kOsh je talenten te ontwikkelen? Schrijf je dan snel in voor het komende schooljaar. Hoe je dit doet, ontdek je op de inschrijvingspagina.

Lessenroosters, taken, speciale data? Die vind je op SmartSchool

Wil je weten wat er leeft op je campus? Ontdek het op Facebook

Curriculum is empty