Communicatie en media

Communicatie en media

Introductiefilmpje

Wanneer kan ik starten in deze studierichting?

Er is een brede instroom van leerlingen in de 3de graad Communicatie en Media (OPR). De leerlingen komen uit zeer verscheiden studierichtingen. De meerderheid komt uit de studierichtingen marketing en ondernemen (handel), ondernemen en communicatie (handel-talen) en toerisme.

Je bent sociaal geëngageerd en hebt een open communicatieve ingesteldheid. Je hebt spreekdurf en wil actief en zelfstandig werken aan projecten. Je vertoont doorzettingsvermogen en initiatief, je bent gericht op samenwerken.

Wanneer voel ik me thuis in deze studierichting?

Je bent gericht op communicatie in de brede zin van het woord, zowel voor profit als voor non-profit. Er wordt gewerkt aan mediawijsheid en je volgt de actualiteit via verschillende mediakanalen. Informatie wordt verwerkt en gepresenteerd.

Je leert correct omgaan met actuele communicatie- en mediamiddelen. Communicatie gebeurt op diverse manieren: mondeling, rechtstreeks of via communicatiemiddelen, digitaal. Vanuit verschillende invalshoeken kom je tot communicatie van het individu, een groep of een organisatie.

Taalvaardigheid in het Nederlands is hierbij belangrijk en er is eveneens veel aandacht voor de moderne vreemde talen (Engels, Frans en Duits). Met het oog op verdere studies verwerf je een economisch-juridische basiskennis.

De band met de toekomstige arbeidswereld leg je via de stages.

Wat doe ik na deze studierichting?

Je bent voorbereid om door te stromen naar een professionele bacheloropleiding die voortbouwt op dit profiel: communicatiemanagement, journalistiek, eventmanagement, officemanagement…

Via een HBO5 of Se-n-Se-opleiding kan je eveneens doorstromen naar de arbeidsmarkt..

Lessentabellen

Praktische Info

Inschrijven?

Pas je helemaal binnen dit studieprofiel en zie je het zitten om op kOsh je talenten te ontwikkelen? Schrijf je dan snel in voor het komende schooljaar. Hoe je dit doet, ontdek je op de inschrijvingspagina.

Lessenroosters, taken, speciale data? Die vind je op SmartSchool

Wil je weten wat er leeft op je campus? Ontdek het op Facebook

Curriculum is empty