Creatie en mode

Creatie en mode

Wanneer kan ik starten in deze studierichting?

In de 2de graad “Creatie en mode” stroom je in vanuit het 2de leerjaar A van de 1ste graad.

Je moet je aangesproken weten door het creatieve, het vertalen van persoonlijke ideeën naar een modeconcept en interesse hebben voor diverse thema’s.

Studie- en doe-opdrachten worden gecombineerd zodat de nodige basis wordt gelegd voor verdere studies.

Wanneer voel ik me thuis in deze studierichting?

In de 2de graad Creatie en mode zal je creativiteit optimaal aangesproken worden om te komen tot originele en persoonlijke creaties in soepele materialen.

Tijdens de ontwikkeling van de creatie wordt er aandacht besteed aan de functionaliteit, gekoppeld aan een marktonderzoek.

De vertaling van een idee naar een tweedimensionale vorm gebeurt zowel manueel als met een grafisch programma. Het ontwerp wordt grondig geanalyseerd wat betreft; te gebruiken materialen, prijs/kwaliteit verhouding, wijze van realiseren, werkorganisatie, ergonomie en milieuvriendelijkheid. Dit resulteert in een prototype, dat in zijn context, op een persoonlijke wijze zowel verbaal als non-verbaal gepresenteerd wordt.

Je wordt uitgedaagd om je horizon te verbreden door de ontwikkeling van creatieve denk- en doe-processen, ondersteund door een algemene vorming. Veel belang wordt gehecht aan de ontwikkeling van persoonlijke, maatschappelijke en communicatieve vaardigheden.

Lessentabellen

Praktische Info

Inschrijven?

Pas je helemaal binnen dit studieprofiel en zie je het zitten om op kOsh je talenten te ontwikkelen? Schrijf je dan snel in voor het komende schooljaar. Hoe je dit doet, ontdek je op de inschrijvingspagina.

Lessenroosters, taken, speciale data? Die vind je op SmartSchool

Wil je weten wat er leeft op je campus? Ontdek het op Facebook

Curriculum is empty