Creatie en mode derde jaar

Creatie en mode derde jaar

Domein Maatschappij en Welzijn

Korte beschrijving van de studierichting

Creatie en mode is een artistieke en theoretisch-praktische richting in de dubbele finaliteit. Je verdiept je in de wereld van mode waarbij zowel het creatieproces als het productieproces veel aandacht krijgt. Je doorloopt alle stappen van een creatief proces. Je onderzoekt de verschillende stappen vanaf het ontwerp, over vormgeving tot productie. Daartoe verdiep je je in de technieken en materialen om tot de beste keuze te komen bij de uitvoering van een model. Je verwerft inzicht in de relatie tussen 2D – 3D in functie van patroontekenen en vormgeving en brengt alle informatie samen in een technisch dossier.

Leerlingenprofiel

Leerlingen Creatie en mode zijn sterk in het leren binnen de concrete contexten eigen aan het studiedomein en de studierichting. Ze verdiepen en overstijgen de praktische zijde van de studierichting door meer theoretische inzichten en concepten te verwerven. Zij zijn in staat om effectieve handelingen te stellen om concrete uitdagingen aan te pakken. Fijn-motorische vaardigheden helpen leerlingen om tot realisaties in de praktijk te komen. Ze zijn creatieve denkers met interesse in de modesector. Ze zijn bereid om creatieve processen van A tot Z te onderzoeken en uit te voeren en alle bevindingen nauwkeurig vast te leggen in een technisch dossier. Ze zetten ruimtelijk inzicht en technische vaardigheden in bij het oplossen van problemen. Ze verfijnen hun motorische vaardigheden voor afwerkings- en tekentechnieken.

Situering binnen de domeinstructuur van kOsh

Klik op de onderstaande tabel om die uit te vergroten.

Lessentabellen

Inhoudelijke samenhang met studierichtingen van de 3de graad

De studierichting is inhoudelijk verwant met de volgende richting in de 3de graad:

  • Mode

De inhoudelijke samenhang tussen richtingen van de 2de en 3de graad is indicatief. De ontwikkeling van leerlingen doorheen de tweede graad verloopt soms onvoorspelbaar. Daarom zal het belangrijk zijn om de mogelijkheden en kansen van leerlingen zo ruim mogelijk te houden.

Praktische Info

Inschrijven?

Pas je helemaal binnen dit studieprofiel en zie je het zitten om op kOsh je talenten te ontwikkelen? Schrijf je dan snel in voor het komende schooljaar. Hoe je dit doet, ontdek je op de inschrijvingspagina.

Lessenroosters, taken, speciale data? Die vind je op SmartSchool

Wil je weten wat er leeft op je campus? Ontdek het op Facebook

Curriculum is empty