Creatie en Mode

Creatie en Mode

Introductiefilmpje

Wanneer kan ik starten in deze studierichting?

De logische vooropleiding is de 2de graad Creatie en mode.

Je kan starten in deze studierichting als je:

  • goed kan waarnemen en feeling hebt voor kleuren, vormen en materialen;
  • ambitie hebt om nieuwe concepten te ontwikkelen waarbij abstracte, technische en praktische benaderingen aan bod komen;
  • studiewerk en doe-opdrachten wil combineren met als optie om na het secundair onderwijs verder te studeren.

Wanneer voel ik me thuis in deze studierichting?

In de 3de graad Creatie en mode word je uitgedaagd om modecreaties te ontwikkelen in soepele materialen voor een bepaalde doelgroep. Voor het thema wordt er inspiratie geput uit bijvoorbeeld kunst en cultuur, natuur, vormgevende technieken, materie …

De maximale betrokkenheid van de algemeen vormende vakken verrijken je opleiding. Ruimere opdrachten geven je kansen om zelfsturend leren te ontwikkelen en te werken aan attitudes als vindingrijkheid, werkijver, betrokkenheid, kritische zelfreflectie en positieve feedback.

Veel aandacht gaat naar het oplossingsgericht werken door gebruik te maken van een gestructureerd stappenplan.

Een grondige analyse, tijdens de ontwikkeling van het concept, is cruciaal. Er wordt optimaal gebruik gemaakt van elektronische programma’s (o.a. tekenprogramma Autocad) zowel bij het grafisch ontwerpen als bij het ontwikkelen en presenteren.

De voorstelling en verantwoording van het persoonlijk concept is een belangrijk item om tot de nodige zelfreflectie te komen van het doorlopen proces en het eindproduct.

Het zelfstandig en in team werken worden ten volle toegepast. Vandaar dat de basisregels van teamwork en het respecteren van communicatieregels belangrijk zijn.

Wat doe ik na deze studierichting?

Het aanbod van de vakken in de 3de graad “Creatie en mode” biedt voldoende waarborgen om een creatieve of sociale bacheloropleiding te volgen.

Een spontane overstap is tevens het Se-n-Se-jaar “Creatie en patroonontwerpen”.

Lessentabellen

Praktische Info

Inschrijven?

Pas je helemaal binnen dit studieprofiel en zie je het zitten om op kOsh je talenten te ontwikkelen? Schrijf je dan snel in voor het komende schooljaar. Hoe je dit doet, ontdek je op de inschrijvingspagina.

Lessenroosters, taken, speciale data? Die vind je op SmartSchool

Wil je weten wat er leeft op je campus? Ontdek het op Facebook

Curriculum is empty