Economie – moderne talen

Economie – moderne talen

Introductiefilmpje

Wanneer kan ik starten in deze studierichting?

De richting ECONOMIE in de 3de graad is een logisch vervolgtraject voor leerlingen die ook in de 2de graad economie hebben gevolgd. Overschakelen naar de richting economie is echter ook mogelijk zonder deze voorkennis. Tijdens de vakantie zal je bijgewerkt worden (2 of 3 halve dagen) door enkele leerkrachten economie. We verwachten uiteraard een sterke motivatie.

Wanneer voel ik me thuis in deze studierichting?

Je vindt het interessant om na te denken over de kracht en de beperkingen van de markteconomie. Door een grondige analyse van de economische realiteit krijg je inzicht in het feit waarom bepaalde economieën succesvoller zijn dan andere in het creëren van materiële welvaart en in de verdeling hiervan, ook onder de zwakkeren.

Je vindt het leuk om dit te onderzoeken en te bespreken door o.m. probleemoplossend te leren vanuit concrete contexten, onderzoeksopdrachten uit te voeren, groepsopdrachten te maken en opdrachten te presenteren. Ook zal je de verworven kennis toepassen op nieuwe en complexe probleemstellingen.

Je bent geboeid door taal. Met de optie moderne talen ontwikkel je je taalkundige kennis van en vaardigheden in de eigen taal en in de moderne vreemde talen, zodat je zowel mondeling als schriftelijk beter kunt communiceren; je vindt het leuk om te praten, om te presenteren of te schrijven, om allerlei soorten teksten te lezen en te beluisteren en hierover na te denken of te discussiëren.

Je verdiept je ook graag in de socioculturele eigenheid van de regio’s waar de vreemde taal gesproken wordt.

Wat doe ik na deze studierichting?

De verdere doorstromingsmogelijkheden naar het hoger onderwijs zijn zeer uitgebreid.

Je bent voorbereid voor een masteropleiding (na een academische bacheloropleiding) (ABA) of een professionele bacheloropleiding (PBA) in de economische, taalkundige en andere alfawetenschappelijke richtingen. Het slaagpercentage voor de PBA ligt wezenlijk hoger dan voor de ABA.

Lessentabellen

Praktische Info

Inschrijven?

Pas je helemaal binnen dit studieprofiel en zie je het zitten om op kOsh je talenten te ontwikkelen? Schrijf je dan snel in voor het komende schooljaar. Hoe je dit doet, ontdek je op de inschrijvingspagina.

Lessenroosters, taken, speciale data? Die vind je op SmartSchool

Wil je weten wat er leeft op je campus? Ontdek het op Facebook

Curriculum is empty