Economie optie moderne talen

Economie optie moderne talen

Moderne talen in 2de graad ASO

Introductiefilmpje

Wanneer kan ik starten in deze studierichting?

Je komt uit het 2de jaar A van de 1ste graad. De meeste leerlingen hebben de basisoptie Moderne wetenschappen gevolgd.

Wanneer voel ik me thuis in deze studierichting?

Socio-economische initiatie uit het 2de jaar is een hulp, maar zeker geen voorwaarde.

In economie leer je hoe de economische werkelijkheid in elkaar zit. De bedoeling is dat je een aantal economische begrippen en relaties tussen begrippen verwerft.

Van jou verwachten we belangstelling voor economisch – maatschappelijke problemen, een logische en kritische geest en aanleg voor het structureren en verwerken van informatie.

Je ontwikkelt een open houding binnen een algemene vorming. Een volgehouden dagelijkse studiehouding en een grondige aanpak van de leerstof zijn vanzelfsprekend.

Als je kiest voor de OPTIE MODERNE TALEN verwachten we van jou inzet, interesse en aanleg voor moderne vreemde talen. Je hebt binnen de 2de graad een extra uur Frans (3de jaar) en Engels (4de jaar), wat ervoor zorgt dat er een goede basis wordt gelegd voor de studierichtingen met de pool Moderne Talen in de  3de graad.

Lessentabellen

Praktische Info

Inschrijven?

Pas je helemaal binnen dit studieprofiel en zie je het zitten om op kOsh je talenten te ontwikkelen? Schrijf je dan snel in voor het komende schooljaar. Hoe je dit doet, ontdek je op de inschrijvingspagina.

Lessenroosters, taken, speciale data? Die vind je op SmartSchool

Wil je weten wat er leeft op je campus? Ontdek het op Facebook

Curriculum is empty