Elektriciteit-Electronica

Elektriciteit-Electronica

Introductiefilmpje

Wanneer kan je starten in deze studierichting?

In de 1ste graad hebben alle leerlingen technologisch – technische basisinzichten, – vaardigheden en attitudes verworven in het vak Techniek.

Als je uit de basisopties “Mechanica-elektriciteit” en “Industriële wetenschappen” van de 1ste graad komt, heb je via Technische activiteiten al heel wat kennis en vaardigheden betreffende elektriciteit verworven.

Je kan hoe dan ook instappen, maar gezien het doorstromingskarakter van de opleiding zijn de algemene vakken belangrijke factoren in de oriëntering naar deze studierichting. Interesse en motivatie voor technologie en techniek zijn pluspunten.

Wanneer voel je je thuis in deze studierichting?

In de studierichting “Elektriciteit – elektronica ” van de 2de graad verwerf je competenties met betrekking tot elektrische basisschakelingen, analoge en digitale basisschakelingen van de elektronica en programmeren in een grafische omgeving.

Deze competenties zijn in hoofdzaak gericht op het inzichtelijk en creatief denken en handelen in het kader van technologische processen met voldoende aandacht voor de uitvoeringsgerichte aspecten.

Het geheel wordt wiskundig en wetenschappelijk ondersteund.

Na de 2de graad Elektriciteit-elektronica heb je vooral competenties verworven die het succesvol volgen van de studierichting Elektriciteit-elektronica in de 3de graad mogelijk maken.

Deze studierichting heeft een duidelijk doorstromingskarakter naar het hoger onderwijs.

Lessentabellen

Praktische Info

Inschrijven?

Pas je helemaal binnen dit studieprofiel en zie je het zitten om op kOsh je talenten te ontwikkelen? Schrijf je dan snel in voor het komende schooljaar. Hoe je dit doet, ontdek je op de inschrijvingspagina.

Lessenroosters, taken, speciale data? Die vind je op SmartSchool

Wil je weten wat er leeft op je campus? Ontdek het op Facebook

Curriculum is empty