Elektriciteit – Elektronica

Elektriciteit – Elektronica

Introductiefilmpje

Wanneer kan je starten in deze studierichting?

De logische vooropleiding voor de 3de graad Elektriciteit-elektronica is de studierichting Elektriciteit-elektronica van de 2de graad. De studierichtingen Elektromechanica en Industriële wetenschappen van de 2de graad kan je ook als mogelijke vooropleidingen beschouwen, maar de competenties in verband met basiselektronica ontbreken. Instromen vanuit andere studierichtingen van de 2de graad, is niet relevant.

Wanneer voel je je thuis in deze studierichting?

In de studierichting Elektriciteit-elektronica verwerf je de competenties met betrekking tot industriële elektrische schakelingen en installaties en toegepaste elektronische schakelingen uit de disciplines analoge-, digitale-, vermogen- en communicatie-elektronica.

Deze competenties zijn in hoofdzaak gericht op het inzichtelijk en creatief denken en handelen in het kader van technologische processen met voldoende aandacht voor de uitvoeringsgerichte aspecten.

Het geheel wordt wiskundig en wetenschappelijk ondersteund.

Wat doe je na deze studierichting?

De studierichting Elektriciteit-elektronica richt er zich op om je te laten doorstromen naar het hoger onderwijs zoals een bachelor binnen het domein van de elektriciteit en de elektronica of de initiële opleiding tot leraar secundair onderwijs groep 1.

Misschien behoort voor jou de academische bacheloropleiding en de masteropleiding (industrieel ingenieur) wel tot de mogelijkheden.

Na de 3de graad kan je je eventueel specialiseren en/of je competenties verbreden via een 3de jaar van de 3de graad Se-n-Se,  Industriële computertechnieken, Industriële elektronicatechnieken, Industriële onderhoudstechnieken, Stuur- en beveiligingstechnieken of  Regeltechnieken.

Lessentabellen

 

 

Praktische Info

Inschrijven?

Pas je helemaal binnen dit studieprofiel en zie je het zitten om op kOsh je talenten te ontwikkelen? Schrijf je dan snel in voor het komende schooljaar. Hoe je dit doet, ontdek je op de inschrijvingspagina.

Lessenroosters, taken, speciale data? Die vind je op SmartSchool

Wil je weten wat er leeft op je campus? Ontdek het op Facebook

Curriculum is empty