Elektrische installatietechnieken

Elektrische installatietechnieken

Introductiefilmpje

Wanneer kan ik starten in deze studierichting?

De logische instroom komt uit de studierichting elektrotechnieken van de 2de  graad.

De studierichtingen elektriciteit-elektronica en elektromechanica van de 2de graad kunnen ook als mogelijke vooropleidingen worden beschouwd.

Instromen vanuit andere studierichtingen van de 2de graad is niet relevant.

Wanneer voel ik me thuis in deze studierichting?

Je verwerft  competenties met betrekking tot industriële installaties (elektriciteit in productiebedrijven) en de meer complexe aspecten van residentiële en tertiaire installaties (elektriciteit in kantoren, appartementen, winkelpanden, scholen, ziekenhuizen).

Je leert gegevens verwerken, tekeningen en schema’s lezen en begrijpen gebruik makend van professionele software. Je leert de realiteit van de werkplek kennen.

In  bovenstaande context leer je procesmatig denken en kwaliteitsvol handelen om zich als technicus te kunnen bewegen tussen de opdrachtgever-ontwerper en de zuivere uitvoerder.

De klemtoon ligt op het herkennen, interpreteren, toelichten en verwerken van de ontwerpaspecten om te komen tot praktische realisaties. Er blijft echter voldoende ruimte voor de uitvoeringsgerichte vaardigheden.

De taak van dergelijke technici is zowel uitvoerend als coördinerend of leidinggevend.

Wat doe ik na deze studierichting?

Na de 3de graad kan je je specialiseren en/of je competenties verbreden via een Se-n-Se-opleiding Industriële computertechnieken, Stuur- en beveiligingstechnieken of Regeltechnieken. Ook verschillende HBO5-opleidingen liggen binnen de mogelijkheden.

Hoger onderwijs is voor een aantal leerlingen haalbaar zoals een bachelor elektriciteit of de initiële opleiding tot leraar elektriciteit secundair onderwijsgroep 1.

Mogelijkheden op de arbeidsmarkt:

  • installateur of technicus residentiële elektrotechnische installaties;
  • installateur of technicus industriële elektrotechnische installaties;
  • installateur domotica of gestructureerde bekabeling;
  • technicus automatiseringssystemen;
  • onderhoudselektrotechnicus;

Lessentabellen

Praktische Info

 

Inschrijven?

Pas je helemaal binnen dit studieprofiel en zie je het zitten om op kOsh je talenten te ontwikkelen? Schrijf je dan snel in voor het komende schooljaar. Hoe je dit doet, ontdek je op de inschrijvingspagina.

Lessenroosters, taken, speciale data? Die vind je op SmartSchool

Wil je weten wat er leeft op je campus? Ontdek het op Facebook

Curriculum is empty