Elektromechanica

Elektromechanica

Introductiefilmpje

Wanneer kan ik starten in deze studierichting?

De logische instroom voor de 3de graad Elektromechanica komt uit de studierichting elektromechanica van de 2de graad. De studierichtingen elektriciteit-elektronica en industriële wetenschappen van de 2de graad kunnen ook als mogelijke vooropleidingen worden beschouwd, maar de competenties in verband met sommige aspecten van realisaties mechanica ontbreken. Instromen vanuit andere studierichtingen van de 2de graad is niet relevant.

Wanneer voel ik me thuis in deze studierichting?

Je verwerft competenties met betrekking tot het onderzoek van de kenmerken van materialen, componenten en uitvoeringstechnieken binnen het domein van de elektromechanische processen.

Je leert wetenschappelijke wetmatigheden te formuleren en toetst de toepassing ervan in technologische realisaties.

Je werkt product- en procesgericht met aandacht voor kwaliteitseisen, wetenschappelijke modellen en leert ontwerpen en voorbereiden met behulp van professionele software.

Je leert verantwoordelijkheid op te nemen door een planning op te maken, op te volgen en eventueel aan te passen.

Het leren is gericht op het inzichtelijk en creatief denken en handelen bij technologische processen met voldoende aandacht voor de uitvoeringsgerichte aspecten.

Het geheel wordt wiskundig en wetenschappelijk ondersteund.

Wat doe ik na deze studierichting?

De studierichting elektromechanica richt er zich op om je te laten doorstromen naar het hoger onderwijs zoals een bachelor binnen het domein van de elektromechanica of de initiële opleiding tot leraar secundair onderwijs groep 1.

Misschien behoort voor jou de academische bacheloropleiding en de masteropleiding (industrieel ingenieur) wel tot de mogelijkheden.

Na de 3de graad kan je je eventueel ook specialiseren en/of je competenties verbreden via een Se-n-Se-opleiding Industriële computertechnieken, Stuur- en beveiligingstechnieken, Regeltechnieken, Industriële onderhoudstechnieken,… .

Mogelijkheden op de arbeidsmarkt: studietekenaar-constructeur, technisch tekenaar, technicus voor werkvoorbereiding, onderhoudstechnicus, fabricagetechnicus, kwaliteitscontroleur, machineregelaar,… .

Lessentabellen

Praktische Info

Inschrijven?

Pas je helemaal binnen dit studieprofiel en zie je het zitten om op kOsh je talenten te ontwikkelen? Schrijf je dan snel in voor het komende schooljaar. Hoe je dit doet, ontdek je op de inschrijvingspagina.

Lessenroosters, taken, speciale data? Die vind je op SmartSchool

Wil je weten wat er leeft op je campus? Ontdek het op Facebook

Curriculum is empty