Elektrotechnieken

Elektrotechnieken

Introductiefilmpje

Wanneer kan je starten in deze studierichting?

In de 1ste graad heb je technologisch – technische basisinzichten, – vaardigheden en attitudes verworven in het vak Techniek.
Als je uit de basisopties “Mechanica-elektriciteit” en “Industriële wetenschappen” van de eerste graad komt, heb je via Technische activiteiten al heel wat kennis en vaardigheden met elektriciteit verworven.
Als je gemotiveerd bent, kan je instappen mits de nodige interesse voor elektriciteit.

Wanneer voel je je thuis in deze studierichting?

In de studierichting Elektrotechnieken van de 2de graad verwerf je het grootste deel van de competenties met betrekking tot residentiële installaties (elektriciteit in woningen). Deze vorming legt ook de basis om in een aantal studierichtingen van de derde graad nieuwe competenties na te streven in verband met industriële installaties en de meer complexe aspecten van residentiële installaties (elektriciteit in productiebedrijven, appartementen, winkelpanden, kantoren, scholen, ziekenhuizen )… of binnen aanverwante domeinen (bijvoorbeeld industriële ICT).

In bovenstaande context leer je procesmatig denken en kwaliteitsvol handelen om je als technicus te kunnen bewegen tussen de opdrachtgever – ontwerper en de zuivere uitvoerder.

De klemtoon ligt op het herkennen, interpreteren, toelichten en verwerken van ontwerpen om te komen tot praktische realisaties. Je krijgt ook voldoende ruimte voor de uitvoeringsgerichte vaardigheden. De taak van dergelijke technici is zowel uitvoerend als coördinerend of leidinggevend.

Na de 2de graad Elektrotechnieken is je meest logische keuze:

  • Elektrische installatietechnieken: wanneer je kiest om technicus industriële elektrotechnische installaties te worden;
  • Industriële ICT: wanneer je kiest om technicus computergestuurde industriële processen te worden.

Lessentabellen

Praktische Info

Inschrijven?

Pas je helemaal binnen dit studieprofiel en zie je het zitten om op kOsh je talenten te ontwikkelen? Schrijf je dan snel in voor het komende schooljaar. Hoe je dit doet, ontdek je op de inschrijvingspagina.

Lessenroosters, taken, speciale data? Die vind je op SmartSchool

Wil je weten wat er leeft op je campus? Ontdek het op Facebook

Curriculum is empty