Gezondheids-en welzijnswetenschappen

Gezondheids-en welzijnswetenschappen

Introductiefilmpje

Wanneer kan ik starten in deze studierichting?

De 2de graad Sociale en technische wetenschappen vormt de meest logische onderbouw. Je beschikt over een ruime belangstelling voor alles wat met de gezondheid en het welzijn van de mens te maken heeft.

Wanneer voel ik me thuis in deze studierichting?

Je leert de verschillende beïnvloedende factoren en hun wisselwerking inzake de gezondheid en het welzijn van mensen. Je verwerft daarvoor ondersteunende wetenschappelijke kennis (kennis omtrent menselijk gedrag en ontwikkelingspsychologie, kennis omtrent visies en modellen i.v.m. zorg en welzijn, toegepaste fysica, toegepaste biologie en toegepaste chemie) en sociale en zorgende vaardigheden in verband met het omgaan met mensen.

Je krijgt inzicht in de verschillende beïnvloedende factoren en hun wisselwerking inzake de gezondheid en het welzijn van mensen. Je verkent de gezondheids- en welzijnssector via seminarie en stages. Je tracht jezelf te situeren binnen de studie- en beroepsmogelijkheden van deze sectoren.

Wat doe ik na deze studierichting?

Je kan doorstromen naar een professionele bachelor in de sociale, agogische, gezondheids- en onderwijssector. Je kan ook doorstromen naar Se-n-Se opleidingen zoals Leefgroepenwerking, Internaatswerking, Animatie in de ouderenzorg, Tandartsassistentie én naar Verpleegkunde HBO5

Lessentabellen

Praktische Info

Inschrijven?

Pas je helemaal binnen dit studieprofiel en zie je het zitten om op kOsh je talenten te ontwikkelen? Schrijf je dan snel in voor het komende schooljaar. Hoe je dit doet, ontdek je op de inschrijvingspagina.

Lessenroosters, taken, speciale data? Die vind je op SmartSchool

Wil je weten wat er leeft op je campus? Ontdek het op Facebook

Curriculum is empty