Grieks – Latijn optie moderne talen

Grieks – Latijn optie moderne talen

2de graad ASO Moderne Talen

Introductiefilmpje

Wanneer kan ik starten in deze studierichting?

Deze studierichting is alleen haalbaar als je in het 2de jaar A van de 1ste graad Grieks-Latijn volgde.

Wanneer voel ik me thuis in deze studierichting?

Je vermogen tot analytisch en logisch denken wordt er sterk aangescherpt.

Je verwerft taalvaardigheid en taalinzicht op hoog niveau, wat je in staat stelt om gemakkelijker vreemde talen te leren. De grondige kennismaking met de Latijnse letterkunde en de Romeinse cultuur verdiept je inzicht in de fundamenten van onze maatschappij. De wetenschappelijke studie van de Griekse taal en cultuur zorgt ervoor dat je gevormd wordt in het doordenken op taal en de ideeën van beroemde schrijvers.

Je ontwikkelt een open houding binnen een algemene vorming. Een volgehouden dagelijkse studiehouding en een grondige aanpak van de leerstof zijn vanzelfsprekend.

Als je kiest voor de OPTIE MODERNE TALEN verwachten we van jou inzet, interesse en aanleg voor moderne vreemde talen. Je hebt binnen de 2de graad een extra uur Frans (3de jaar) en Engels (4de jaar), wat ervoor zorgt dat er een goede basis wordt gelegd voor de studierichtingen met de pool Moderne Talen in de  3de graad.

Lessentabellen

Praktische Info

Inschrijven?

Pas je helemaal binnen dit studieprofiel en zie je het zitten om op kOsh je talenten te ontwikkelen? Schrijf je dan snel in voor het komende schooljaar. Hoe je dit doet, ontdek je op de inschrijvingspagina.

Lessenroosters, taken, speciale data? Die vind je op SmartSchool

Wil je weten wat er leeft op je campus? Ontdek het op Facebook

Curriculum is empty