Haar- en schoonheidsverzorging derde jaar

Haar- en schoonheidsverzorging derde jaar

Domein Maatschappij & Welzijn

Korte beschrijving van de studierichting

Haar- en schoonheidsverzorging is een praktische richting uit de arbeidsmarktfinaliteit. Je verwerft de basis van een aantal technische competenties uit zowel haar- als schoonheidsverzorging. Er komen vaardigheden aan bod die in beide settings belangrijk zijn en er is ruim aandacht voor sociale en communicatieve vaardigheden. Je verwerft anatomische en fysiologische inzichten om die technische vaardigheden kwaliteitsvol uit te voeren. Je maakt ook kennis met trends en evoluties in de sector.

Leerlingenprofiel

De leerlingen Haar- en schoonheidsverzorging zijn sterk in het leren binnen de concrete contexten eigen aan het studiedomein en de studierichting. Via concrete contexten verwerven ze basis-theoretische inzichten. Zij leren binnen een afgebakende en veilige leersituatie geleidelijk meer autonoom functioneren en zijn in staat effectieve handelingen te stellen om concrete uitdagingen aan te pakken. Fijn-motorische vaardigheden helpen leerlingen om tot realisaties in de praktijk te komen. Ze verdiepen zich in achtergrond en vaardigheden die gericht zijn op haar- en lichaamszorg. Ze worden vaardig in het uitvoeren van bestaande technieken en groeien in creativiteit om zelf toepassingen te maken. Ze leren op zorgvuldige wijze het menselijk lichaam aanraken. Door middel van persoonlijke en soms commerciële contacten komen ze in aanraking met zeer diverse groepen van mensen en specifieke wensen inzake haar en schoonheid. Ze volgen de evolutie in diverse maatschappelijke trends.

Situering binnen de domeinstructuur van kOsh

Klik op de onderstaande tabel om die uit te vergroten.

Lessentabellen

Inhoudelijke samenhang met studierichtingen van de 3de graad

De studierichting is inhoudelijk verwant met de volgende richting in de 3de graad:

  • Haarverzorging
  • Schoonheidsverzorging

De inhoudelijke samenhang tussen richtingen van de 2de en 3de graad is indicatief. De ontwikkeling van leerlingen doorheen de tweede graad verloopt soms onvoorspelbaar. Daarom zal het belangrijk zijn om de mogelijkheden en kansen van leerlingen zo ruim mogelijk te houden.

Praktische Info

Inschrijven?

Pas je helemaal binnen dit studieprofiel en zie je het zitten om op kOsh je talenten te ontwikkelen? Schrijf je dan snel in voor het komende schooljaar. Hoe je dit doet, ontdek je op de inschrijvingspagina.

Lessenroosters, taken, speciale data? Die vind je op SmartSchool

Wil je weten wat er leeft op je campus? Ontdek het op Facebook

Curriculum is empty