Haarzorg

Haarzorg

Introductiefilmpje

Wanneer kan ik starten in deze studierichting?

Je bent een modegevoelige jongere die, rekening houdt met de wensen van de klant, die een passend kapsel/een passende haarbehandeling wil.

De logische onderbouw voor deze studierichting is Haarzorg 2de graad.

Als je uit een andere studierichting komt, mis je de basistechnieken en de bijhorende theoretische kennis van het haarknippen, -kleuren, -vormgeven en -verzorgen. Je moet bereid zijn de achterstanden bij te werken en de nodige interesse tonen voor mode en haarzorg.

Wanneer voel ik me thuis in deze studierichting?

In de 3de graad Haarzorg leer je als onderdeel van een bredere vorming alle facetten van het kappersberoep kennen. Je verwerft de competenties om te werken in een kappersteam.

Als toekomstig kapper leer je regels van hygiëne, ergonomie, veiligheid en milieu toe te passen. Je  leert bij elke haarbehandeling een gepersonaliseerd behandelingsplan op te maken en kapsels te creëren volgens de wens van de klant. Je leert op een correcte manier omgaan met klanten en hen informatie en advies te geven rond kapsels, haarbehandelingen en het gebruik van haarproducten

Je leert eigen accenten te leggen bij het uitvoeren van kapsels.

Om haarbehandelingen goed te kunnen uitvoeren, verwerf je de nodige wetenschappelijke kennis rond het haar en de (chemische) werking van haarproducten.

Via reële praktijksituaties (didactisch kapsalon) in de school, maar ook via de stage leer je de verschillende haarbehandelingen toepassen naar wens van de klant.

Klanten onthalen en begeleiden, wordt geleerd binnen de context van het kapsalon. Het inzichtelijk werken wordt ondersteund door het leren gebruiken van werkmodellen zoals technische tekeningen, foto’s, stappenplannen, technische fiches… Er wordt veel aandacht besteed aan het procesmatig denken en handelen.

Je kan technieken ontleden aan de hand van technische tekeningen.

Wat doe ik na deze studierichting?

Je wordt tewerkgesteld als kapper in een kapsalon of in de verkoop (kappersbranche) zoals vertegenwoordiger(ster) bij firma van haarproducten, demonstrateur(trice), verkoper(ster) in groothandel van haarproducten.

Er is ook doorstroming mogelijk naar het specialisatiejaar Haarstilist.

Lessentabellen

Praktische Info

Inschrijven?

Pas je helemaal binnen dit studieprofiel en zie je het zitten om op kOsh je talenten te ontwikkelen? Schrijf je dan snel in voor het komende schooljaar. Hoe je dit doet, ontdek je op de inschrijvingspagina.

Lessenroosters, taken, speciale data? Die vind je op SmartSchool

Wil je weten wat er leeft op je campus? Ontdek het op Facebook

Curriculum is empty