Haarzorg

Haarzorg

Introductiefilmpje

Wanneer kan je starten in deze studierichting?

Het is logisch wanneer je vanuit het beroepenveld Haarzorg / Verzorging – voeding uit de 1ste graad Beroepsvoorbereidend leerjaar instroomt.
Belangrijk is dat je graag omgaat met mensen, handig bent en interesse hebt voor uiterlijke verzorging en mode.

Als je gemotiveerd bent, kan je nog instappen, wat je vooropleiding ook is.

Wanneer voel je je thuis in deze studierichting?

In de 2de graad Haarzorg leer je als onderdeel van een bredere vorming de basisvaardigheden van het haarkappen. Je leert haar wassen en verzorgen, basissnitten uitvoeren, het haar vorm geven en kleuren. Onder begeleiding van de leerkracht leer je voor elke haarbehandeling die uitgevoerd wordt een behandelingsplan opmaken. Zo verwerf je inzicht in de toepassingsmogelijkheden van haarproducten en technieken.

Je verwerft handigheid in het maken van kapsels en leert veilig omgaan met apparaten, materialen en producten. Je leert hygiëneregels toepassen op jezelf maar ook in functie van het werken in een kapsalon. Je leert technische tekeningen lezen bij het opbouwen van kapsels en haarsnitten.
Je verwerft de nodige kennis van het haar en haarproducten om de haarbehandelingen juist te kunnen uitvoeren. In functie van het dienstverlenend beroep van kapper leer je klanten in de stijl van een kapsalon onthalen en begeleiden.
De basisvaardigheden leer je aan op oefenhoofden. Af en toe werk je op modellen om het geleerde te toetsen aan de realiteit.
Naast aandacht voor beroepsgerichte competenties werk je ook aan de eigen persoonsontwikkeling en het leren samenwerken.

De logische vervolgopleiding is de 3de graad Haarzorg.

Lessentabellen

Praktische Info

Inschrijven?

Pas je helemaal binnen dit studieprofiel en zie je het zitten om op kOsh je talenten te ontwikkelen? Schrijf je dan snel in voor het komende schooljaar. Hoe je dit doet, ontdek je op de inschrijvingspagina.

Lessenroosters, taken, speciale data? Die vind je op SmartSchool

Wil je weten wat er leeft op je campus? Ontdek het op Facebook

Curriculum is empty