Hout

Hout

Introductiefilmpje

Wanneer kan je starten in deze studierichting?

De logische instroom voor deze studierichting is de eerste graad Beroepsvoorbereidend leerjaar waar een component hout is behandeld. Als je instroomt uit andere studierichtingen, zoals mechanica-elektriciteit of industriële wetenschappen is deze studierichting toegankelijk mits voldoende praktische aanleg en technisch inzicht.

Wanneer voel je je thuis in deze studierichting?

De basisvorming (algemene vakken) is gebaseerd op de eindtermen.

De beroepsgerichte context situeert zich om onder begeleiding, realisatiegerichte competenties (kennis, vaardigheden, attituden) te verwerven, binnen een duidelijk omschreven opdracht en volgens hedendaagse methoden.

Door het toepassen van kwaliteitscontroles en zelfevaluaties, leer je uit je bevindingen en stuur  je bij.

Je leert uitvoeringen van basistoepassingen van klein meubilair, binnenschrijnwerk en timmerwerk ontleden, fragmenten van het productieproces voorbereiden en oordeelkundig realiseren en afwerken met aandacht voor duurzaamheid. Je leert basismachines instellen en bedienen. Je maakt op een praktische manier kennis met de eigenschappen en de mogelijkheden van materialen waaruit de constructies zijn gemaakt.

Je leert je werkomgeving veilig organiseren.

Je kan logisch doorstromen naar de 3de graad Houtbewerking.

Lessentabellen

Praktische Info

Inschrijven?

Pas je helemaal binnen dit studieprofiel en zie je het zitten om op kOsh je talenten te ontwikkelen? Schrijf je dan snel in voor het komende schooljaar. Hoe je dit doet, ontdek je op de inschrijvingspagina.

Lessenroosters, taken, speciale data? Die vind je op SmartSchool

Wil je weten wat er leeft op je campus? Ontdek het op Facebook

Curriculum is empty