Houtbewerking

Houtbewerking

Introductiefilmpje

Wanneer kan je starten in deze studierichting?

De logische instroom voor deze studierichting is de 2de graad Hout.

Van leerlingen die instromen uit andere studierichtingen zijn technisch inzicht en houtgerelateerde praktische aanleg vereist.

Wanneer voel je je thuis in deze studierichting?

Je leert hedendaagse volwaardige uitvoeringen van interieurelementen, binnen- en buitenschrijnwerk, timmerwerk en houtbouwsystemen ontleden, opdrachten voorbereiden en oordeelkundig realiseren en afwerken. Je maakt op een praktische manier kennis met de technieken, de eigenschappen en de mogelijkheden van de materialen. Centraal hierbij staat de duurzaamheid. Je stelt houtbewerkingsmachines in en bedient ze.

De ervaringen op de werkvloer via stages (of een andere vorm van werkplekleren) sluiten aan bij de opleiding en vormen een belangrijke component.

Je leert je werkomgeving veilig organiseren, past reglementeringen toe in overeenstemming met de verkregen opleiding.

De 3de graad Houtbewerking is voornamelijk georiënteerd op het uitvoeringsgericht handelen. De beroepsgerichte context situeert zich om begeleid-zelfstandig, realisatiegerichte competenties te verwerven, binnen een duidelijk omschreven opdracht en volgens hedendaagse methoden.

Wat doe je na deze studierichting?

De logische uitstroom binnen kOsh is naar een specialisatiejaar Interieurinrichting.

Buiten kOsh zijn er de specialisatiejaren Bijzondere schrijnwerkconstructies, Industriële houtbewerking, Meubelgarneren, Restauratie van meubelen, Restauratie van schrijnwerk of Stijl- en designmeubelen.

Na het beëindigen van de 3de graad Houtbewerking kan je terecht als polyvalent productie-arbeider in een houtverwerkend bedrijf.

Na enige ervaring behoort een meestergastfunctie of, indien je in het bezit bent van het attest bedrijfsbeheer, zelfstandig worden tot de mogelijkheden.

Lessentabellen

Praktische Info

Inschrijven?

Pas je helemaal binnen dit studieprofiel en zie je het zitten om op kOsh je talenten te ontwikkelen? Schrijf je dan snel in voor het komende schooljaar. Hoe je dit doet, ontdek je op de inschrijvingspagina.

Lessenroosters, taken, speciale data? Die vind je op SmartSchool

Wil je weten wat er leeft op je campus? Ontdek het op Facebook

Curriculum is empty