Humane wetenschappen

Humane wetenschappen

Introductiefilmpje

Wanneer kan je starten in deze studierichting?

Je komt uit het 2de jaar A van de 1ste graad. De meeste leerlingen hebben de basisoptie moderne wetenschappen gevolgd. Je kiest voor Humane wetenschappen omwille van je interesse voor mens en samenleving.

Wanneer voel je je thuis in deze studierichting?

Naast interesse voor moderne talen en communicatie, vraagt deze studierichting vooral aandacht voor het menselijke gedrag en de invloed daarvan op onze maatschappij.

In gedragswetenschappen staat de mens als individu en het samenleven van mensen in de maatschappij centraal. Je maakt er kennis met een aantal visies op mens en samenleving uit verschillende wetenschappelijke disciplines, vooral uit de psychologie, de sociologie en de antropologie.

In cultuurwetenschappen maak je kennis met media, kunst, economie en recht. Via observatie, ervaring, bewustwording en kritische reflectie leidt dit tot een visie op de samenleving.

Observeren, ontleden, beschrijven, samenvatten, toepassen, een eigen mening vormen en zelfstandig werk, individueel of in groep, zijn vaardigheden die onlosmakelijk verbonden zijn met deze studierichting. Het vereist van jou een grote openheid, creativiteit en flexibiliteit.

Je ontwikkelt een open houding binnen een algemene vorming. Een volgehouden dagelijkse studiehouding en een grondige aanpak van de leerstof zijn vanzelfsprekend

Lessentabellen

Praktische Info

Inschrijven?

Pas je helemaal binnen dit studieprofiel en zie je het zitten om op kOsh je talenten te ontwikkelen? Schrijf je dan snel in voor het komende schooljaar. Hoe je dit doet, ontdek je op de inschrijvingspagina.

Lessenroosters, taken, speciale data? Die vind je op SmartSchool

Wil je weten wat er leeft op je campus? Ontdek het op Facebook

Curriculum is empty