Industriële Wetenschappen-STEM

Industriële Wetenschappen-STEM

Introductiefilmpje

Wanneer kan je starten in deze studierichting?

De logische vooropleiding is wanneer je de basisoptie Industriële wetenschappen in het 2de jaar A van de 1ste graad hebt gevolgd. Je hebt hier reeds kennis gemaakt met belangrijke aspecten uit deze studierichting.
Je kan altijd instappen, wat de vooropleiding ook is, maar wiskundig-wetenschappelijke en technologische interesse en motivatie zijn een pluspunt.

Wanneer voel je je thuis in deze studierichting?

De studierichting heeft in de 2de graad volgende focus: Kennis, inzichten, vaardigheden en attitudes verwerven.
Centraal staat de technisch-theoretische vorming. Op een onderzoekende manier verwerf je de noodzakelijke transfereerbare basiskennis, basisvaardigheden, inzichten en attitudes.

Je leert onder begeleiding fysische verschijnselen te onderzoeken aan de hand van de wetenschappelijke methode en een wiskundig onderbouwde benadering. Die geformuleerd wetenschappelijke wetmatigheden pas je toe in technische processen en technologische opstellingen.

In functie van een doorstroming naar de 3de graad en nadien naar het academisch hoger onderwijs streef je een verwevenheid van “wetenschap”, “technologie”, “engineering” en “wiskunde” na → STEM (science, technology, engineering, mathematics).

Na de 2de graad Industriële wetenschappen heb je vooral competenties verworven die het succesvol volgen van de studierichting Industriële wetenschappen in de 3de graad mogelijk maken. Deze studierichting heeft een duidelijk doorstromingskarakter naar het hoger onderwijs (master). Je hebt ook een goede basis om de 3de graad Elektromechanica of Elektriciteit-elektronica te volgen.

Lessentabellen

Praktische Info

Inschrijven?

Pas je helemaal binnen dit studieprofiel en zie je het zitten om op kOsh je talenten te ontwikkelen? Schrijf je dan snel in voor het komende schooljaar. Hoe je dit doet, ontdek je op de inschrijvingspagina.

Lessenroosters, taken, speciale data? Die vind je op SmartSchool

Wil je weten wat er leeft op je campus? Ontdek het op Facebook

Curriculum is empty