Industriële Wetenschappen – STEM

Industriële Wetenschappen – STEM

Introductiefilmpje

Wanneer kan ik starten in deze studierichting?

Leerlingen die starten in de 3de graad industriële wetenschappen hebben een wiskundig-wetenschappelijke en technologische interesse en zijn gemotiveerd om onderzoekend en probleemoplossend te werk te gaan. De logische vooropleiding is de 2de graad industriële wetenschappen.

Leerlingen die instromen uit andere studierichtingen, meestal uit richtingen met een wiskundig-wetenschappelijke insteek, zullen – afhankelijk van hun voorkennis – op technisch-technologisch vlak wellicht een inhaalbeweging moeten maken.

Wanneer voel ik me thuis in deze studierichting?

Je verwerft competenties met betrekking tot een technologische en theoretisch-wetenschappelijke vorming die sterk wiskundig is onderbouwd.

Je onderzoekt op een wetenschappelijke manier de kenmerken van fysische verschijnselen, formuleert wetenschappelijke wetmatigheden en toetst de toepassing ervan in technologische opstellingen en experimenten.

Het leren is gericht op het:

  • bestuderen en wiskundig duiden van technologische en wetenschappelijke fenomenen;
  • analyseren van kenmerken van technologische en wetenschappelijke fenomenen;
  • duiden van de impact van technologische en wetenschappelijke fenomenen op productrealisaties;
  • handelen vanuit een onderzoekende, probleemoplossende en teamgerichte aanpak.

In navolging van de werkwijze uit het leerplan Industriële wetenschappen van de 2de graad en in functie van de doorstroming naar het academisch hoger onderwijs streef je een verwevenheid van “wetenschap”, “technologie”, “engineering” en “wiskunde” na → STEM (science, technology, engineering, mathematics)

Wat doe ik na deze studierichting?

Het is de bedoeling dat je je studies verder zet. Je hebt daartoe meerdere mogelijkheden in bacheloropleidingen van academisch niveau die leiden naar een masteropleiding. De keuze in de richtingen van Ingenieurswetenschappen en Industriële wetenschappen liggen het meest voor de hand.

Lessentabellen

Praktische Info

Inschrijven?

Pas je helemaal binnen dit studieprofiel en zie je het zitten om op kOsh je talenten te ontwikkelen? Schrijf je dan snel in voor het komende schooljaar. Hoe je dit doet, ontdek je op de inschrijvingspagina.

Lessenroosters, taken, speciale data? Die vind je op SmartSchool

Wil je weten wat er leeft op je campus? Ontdek het op Facebook

Curriculum is empty