Interieurinrichting

Interieurinrichting

Introductiefilmpje

Wanneer kan ik starten in deze studierichting?

De logische instroom voor de studierichting is de 3de graad Houtbewerking of Houtbewerkingsnijwerk.

Als je instroomt uit een andere studierichting zijn technisch inzicht en praktische aanleg vereist.

Wanneer voel ik me thuis in deze studierichting?

Je leert hedendaagse volwaardige uitvoeringen van interieuruitvoeringen ontleden, opdrachten voorbereiden en oordeelkundig realiseren en afwerken. Je maakt op een praktische manier kennis met de technieken, de eigenschappen en de mogelijkheden van de materialen waaruit interieurconstructies zijn gemaakt met aandacht voor duurzaamheid. Je leert industriële houtbewerkingsmachines instellen en bedienen. Het kunnen werken met CAD/CAM en CNC zijn basisvaardigheden.

De ervaringen op de werkvloer (via stage) sluiten aan bij de opleiding en vormen een belangrijke component.

Je leert je werkomgeving veilig organiseren. Door het toepassen van kwaliteitscontroles en zelfevaluaties, leer je uit je bevindingen en stuur je bij.

Het 3de leerjaar van de 3de graad Interieurinrichting is voornamelijk georiënteerd op het procesmatig handelen. De beroepsgerichte context situeert zich om begeleid-zelfstandig, realisatiegerichte competenties (kennis, vaardigheden, attituden) te verwerven, binnen een duidelijk omschreven opdracht en volgens een gepaste hedendaagse methode.

Wat doe ik na deze studierichting?

Je verwerft in de specialisatie bso Interieurinrichting het diploma secundair onderwijs en de startkwalificatie om het beroep van polyvalent interieurinrichter, uitvoerder van maatwerk en afwerker van interieurs uit te oefenen.

Na enige ervaring behoort een meestergastfunctie of, indien je in het bezit bent van het attest bedrijfsbeheer, zelfstandige houtverwerker tot de mogelijkheden.

Een vervolgstudie in Se-n-Se Hout constructie- en planningstechnieken is een mogelijkheid. Ook binnen enkele HBO5-opleidingen kan je onder bepaalde voorwaarden terecht.

Lessentabellen

Praktische Info

Inschrijven?

Pas je helemaal binnen dit studieprofiel en zie je het zitten om op kOsh je talenten te ontwikkelen? Schrijf je dan snel in voor het komende schooljaar. Hoe je dit doet, ontdek je op de inschrijvingspagina.

Lessenroosters, taken, speciale data? Die vind je op SmartSchool

Wil je weten wat er leeft op je campus? Ontdek het op Facebook

Curriculum is empty