IT en netwerken

IT en netwerken

Introductiefilmpje

Wanneer kan ik starten in deze studierichting?

Voor IT en Netwerken is het aangewezen dat je in de 2de graad Ondernemen en IT (Handel) hebt gevolgd. Als je uit een andere richting komt, zal je vooral moeten bijwerken voor bedrijfseconomie en voor toegepaste informatica. Zonder deze voorkennis volgt een motivatiegesprek.

Wanneer voel ik me thuis in deze studierichting?

De studierichting IT en netwerken is een handelsrichting die naast een brede algemene vorming ook een grondige informaticavorming biedt.

Binnen de informatica maak je uitgebreid kennis met computersystemen (hardware en software) en netwerken. Je ontpopt jezelf tot een heuse IT-specialist en een bekwame netwerkbeheerder die onder meer via programmeren (scripting) de installatie en het gebruik van software automatiseert. Dit alles stelt je in staat om na je studies al dan niet op zelfstandige basis netwerken te installeren, te configureren en te beheren.

De component Bedrijfseconomie biedt je een gerichte, praktische opleiding die je het attest bedrijfsbeheer oplevert.

De algemeen vormende component heeft bijzondere aandacht voor taalvaardigheden. De wiskunde is praktijkgericht en ondersteunt de informaticatoepassingen.

Deze studierichting is aangewezen als je een bijzondere aanleg en interesse hebt voor toegepaste informatica, computer- en netwerktechnologie en logica. Bovendien beschik je over een goede wiskundige basis, heb je ervaring met analytisch denken en kun je zowel zelfstandig als in team werken.

In het 6de jaar ga je op stage in een bedrijf om kennis te maken met het bedrijfsleven en je kennis en vaardigheden aan de realiteit te toetsen.

Wat doe ik na deze studierichting?

Je kan doorstromen naar een professionele bacheloropleiding in het studiegebied Handelswetenschappen en bedrijfskunde, zoals o.a. Toegepaste informatica, elektronica-ICT

Door het volgen van een Se-n-Se-opleiding of HBO5-opleiding in het studiegebied Handel kan je je tewerkstellingskansen op de arbeidsmarkt verhogen.

Lessentabellen

Praktische Info

Inschrijven?

Pas je helemaal binnen dit studieprofiel en zie je het zitten om op kOsh je talenten te ontwikkelen? Schrijf je dan snel in voor het komende schooljaar. Hoe je dit doet, ontdek je op de inschrijvingspagina.

Lessenroosters, taken, speciale data? Die vind je op SmartSchool

Wil je weten wat er leeft op je campus? Ontdek het op Facebook

Curriculum is empty