Latijn – moderne talen

Latijn – moderne talen

Introductiefilmpje

Wanneer kan ik starten in deze studierichting?

Voor LATIJN is het vereist dat je dit vak al volgde in de 2de graad.

Wanneer voel ik me thuis in deze studierichting?

De studierichting Latijn-moderne talen biedt een veelzijdige taalvorming.

In het vak Latijn staan poëtische, historische, filosofische, retorische en juridische teksten op het programma. De lectuur van Latijnse auteurs brengt je in contact met de rijke literatuur van een cultuurtaal die aan de oorsprong staat van de moderne Romaanse talen.

Door de studie van die teksten word je taalgevoeliger: je taalgeheugen werkt efficiënter en vlugger en je leert op die manier in het Nederlands en in de moderne vreemde talen moeilijke woorden, ondoorzichtige communicatie en ingewikkelde redeneringen ontwarren.

Je leert vooral heel nauwkeurig en methodisch werken waar je later, in je hogere studies bijvoorbeeld al, erg mee gebaat bent. Door haar eigen aard draagt de studie van het Latijn bij tot de vorming van het formeel logisch denken en van abstractievermogen.

Je bent geboeid door taal. Met de optie moderne talen ontwikkel je je taalkundige kennis van en vaardigheden in de eigen taal en in de moderne vreemde talen, zodat je zowel mondeling als schriftelijk beter kunt communiceren; je vindt het leuk om te praten, om te presenteren of te schrijven, om allerlei soorten teksten te lezen en te beluisteren en hierover na te denken of te discussiëren.

Je verdiept je ook graag in de socioculturele eigenheid van de regio’s waar de vreemde taal gesproken wordt.

Wat doe ik na deze studierichting?

De verdere doorstromingsmogelijkheden naar het hoger onderwijs zijn zeer uitgebreid.

Je bent voorbereid voor een masteropleiding (na een academische bacheloropleiding) of een professionele bacheloropleiding in een brede waaier van vooral alfawetenschappelijke richtingen. De logische verdere uitwegen voor deze studierichting zijn vooral te situeren in de studierichtingen met een taalkundig karakter, geschiedenis, menswetenschappelijke richtingen, … en minder in zuiver wiskundig-wetenschappelijke opleidingen.

Lessentabellen

Praktische Info

Inschrijven?

Pas je helemaal binnen dit studieprofiel en zie je het zitten om op kOsh je talenten te ontwikkelen? Schrijf je dan snel in voor het komende schooljaar. Hoe je dit doet, ontdek je op de inschrijvingspagina.

Lessenroosters, taken, speciale data? Die vind je op SmartSchool

Wil je weten wat er leeft op je campus? Ontdek het op Facebook

Curriculum is empty