Logistics

Logistics

Introductiefilmpje

Wanneer kan je starten in deze studierichting?

De logische vooropleiding is de 3de graad Office en Logistiek (Kantoor) en Retail en Logistiek (Verkoop) waar de keuzemodule Logistiek een goede voorbereiding vormt. Ook leerlingen uit de 3de graad van hetzelfde studiegebied kunnen nog instappen in dit specialisatiejaar.

Leerlingen met een getuigschrift van de 3de graad uit andere studiegebieden kunnen instromen mits positief advies van een toelatingsklassenraad.

Wanneer voel je je thuis in deze studierichting?

Je hebt interesse om als logistiek medewerker binnen het toegewezen takenpakket:

  • de werkzaamheden in het magazijn te organiseren;
  • de ontvangst en opslag van de goederen te organiseren;
  • orders te verzamelen en uitgaande goederen verzendklaar te maken;
  • de werkzaamheden van het eigen team te coördineren.

De opleiding wordt omwille van de vereiste infrastructuur gerealiseerd in samenwerking met bedrijven uit de logistieke sector. De wekelijkse stage laat je dan ook toe om op een boeiende manier de sector te leren kennen en nuttige ervaringen in een magazijnomgeving op te doen. Je behaalt in dit specialisatiejaar dan ook het attest heftruckchauffeur.

Wat doe je na deze studierichting?

Na het 3de leerjaar van de 3de graad Logistics (Logistiek) behaal je het diploma secundair onderwijs en behaal je eveneens het attest voor het besturen van motorisch aangedreven transportmiddelen.

Je stroomt door naar de arbeidsmarkt waar je kan starten als magazijnier. Dit kan binnen verschillende sectoren zoals bouw, chemie en petroleum, distributie, gas en elektriciteit, houtnijverheid, kleding- en textielindustrie, land- en tuinbouw, logistiek, media, drukkerij- en uitgeverijsector, metaalindustrie, papier- en kartonsector, steen- en glasindustrie, vervoer en transport, of de voedingsindustrie.

Lessentabellen

Praktische Info

Inschrijven?

Pas je helemaal binnen dit studieprofiel en zie je het zitten om op kOsh je talenten te ontwikkelen? Schrijf je dan snel in voor het komende schooljaar. Hoe je dit doet, ontdek je op de inschrijvingspagina.

Lessenroosters, taken, speciale data? Die vind je op SmartSchool

Wil je weten wat er leeft op je campus? Ontdek het op Facebook

Curriculum is empty