Marketing en ondernemen

Marketing en ondernemen

Introductiefilmpje

Wanneer kan ik starten in deze studierichting?

Voor Marketing en ondernemen is het aangewezen dat je in de 2de graad Ondernemen en IT (Handel) hebt gevolgd.

Als je uit een andere economische of handelsrichting komt, zal je vooral moeten bijwerken voor boekhouden en mogelijk ook voor informatica. Zonder deze voorkennis volgt een motivatiegesprek.

Wanneer voel ik me thuis in deze studierichting?

De 3de graad Marketing en Ondernemen is een studierichting met sterke aandacht voor marketing, communicatie en ondernemen en bereidt voor op verder studeren in hoger onderwijs (professionele bachelor).

Je krijgt naast een brede algemene vorming ook een bedrijfsgerichte vorming met aandacht voor volgende belangrijke componenten:

  • een brede algemene vorming;
  • een praktische taalkundige vorming Nederlands, Frans, Engels en Duits met aandacht voor de specifieke bedrijfseconomische context;
  • een uitgebreide bedrijfsgerichte vorming (Bedrijfseconomie) bestaande uit:
    • een commercieel gedeelte met aandacht voor marketing en aan- en verkoopactiviteiten op nationaal en internationaal niveau;
    • een administratief gedeelte met de afhandeling van de administratie en het voeren van de boekhouding van een handelsonderneming;
    • een bedrijfseconomisch gedeelte met aandacht voor ondernemingsvaardigheden zodat je ja later kan vestigen als zelfstandige.

Via vak-doorbrekende opdrachten vanuit bedrijfseconomisch oogpunt verwerf je vaardigheden en attitudes, belangrijk in het hoger onderwijs en het arbeidsveld.

De opdrachten kunnen zowel in als buiten de school georganiseerd worden in het kader van oefenfirma, minionderneming, leeronderneming, bedrijfsbezoeken, seminaries, stages… In het 6de jaar ga je bijvoorbeeld op stage in een bedrijf om kennis te maken met het ‘echte’ bedrijfsleven en je kennis en vaardigheden aan de realiteit te toetsen.

Wat doe ik na deze studierichting?

Je kan doorstromen naar een professionele bacheloropleiding in het studiegebied Handelswetenschappen en bedrijfskunde, zoals o.a. Bedrijfsmanagement.

Door het volgen van een Se-n-Se-opleiding of HBO5-opleiding in het studiegebied Handel kan je je tewerkstellingskansen op de arbeidsmarkt verhogen.

Lessentabellen

Praktische Info

Inschrijven?

Pas je helemaal binnen dit studieprofiel en zie je het zitten om op kOsh je talenten te ontwikkelen? Schrijf je dan snel in voor het komende schooljaar. Hoe je dit doet, ontdek je op de inschrijvingspagina.

Lessenroosters, taken, speciale data? Die vind je op SmartSchool

Wil je weten wat er leeft op je campus? Ontdek het op Facebook

Curriculum is empty