Mechanische vormgevingstechnieken – DUAAL

Mechanische vormgevingstechnieken – DUAAL

Introductiefilmpje


In het duaal leertraject Mechanische vormgevingstechnieken duaal combineer je het beste uit twee werelden: leren op school en leren op de werkplek. Je krijgt in een minimum aan tijd een sterke theoretische basis én een fikse dosis praktijkervaring mee.

Voor wie is deze richting?

Op school krijg je de algemene vakken én een groot deel van de theorie van je technische vakken. Het voordeel is dat je die theorie meteen in de praktijk kan brengen in een technologische bedrijf in jouw buurt en daarbij nog nieuwe dingen leert. Je krijgt een mentor die zijn of haar kennis en ervaring graag met je deelt. Je leert gemiddeld wekelijks 10 uur in deze werkomgeving. Je ontwikkelt zo nog tijdens je studies relevante ervaring op de werkplek én je houdt je slaagkansen in het hoger onderwijs open.

Duaal leren heeft heel wat troeven:

Je ontwikkelt vaardigheden die later goed van pas komen: gepast communiceren op de werkvloer, samenwerken, initiatief en verantwoordelijkheid nemen, je prestaties zelf evalueren, feedback vragen, met deadlines werken, …

Je leert op school én op de werkplek en doet dus meteen werkervaring op tussen professionals en met de nieuwste technologieën

Je behaalt na het 6de jaar je diploma secundair onderwijs en kan dan de keuze maken om verder te studeren of te gaan werken. Misschien word je wel tewerkgesteld in het bedrijf waar je jouw leertraject hebt afgelegd.

Wie kan kiezen voor ‘Mechanische vormgevingstechnieken duaal?

Zit je in het 4de jaar ASO of TSO? Zit technologie in je genen? Wil je een brede theoretische kennis toepassen en omzetten in de praktijk? En die praktijk als springplank gebruiken naar de job of hogere studies van je dromen? Dan is deze nieuwe studierichting misschien iets voor jou….

Als je het getuigschrift van de tweede  graad behaalt én je wordt na een screening arbeidsbereid en arbeidsrijp bevonden, dan kan je je aanmelden om te starten in het duale traject.

Contacten leggen met het bedrijf en het afsluiten van een contract

Op school helpt een trajectbegeleider je op weg om een werkplek te vinden. Na een intakegesprek sluiten jij, onze school en het bedrijf waar je gaat werken een overeenkomst. De trajectbegeleider blijft je de hele tijd ondersteunen en begeleiden. Een mentor in het bedrijf helpt je met al je vragen en zorgt voor je opleiding op de werkplek.

Aantal uren op de werkplek

Je leert minstens 10 uur per week op de werkvloer, je krijgt hiervoor geen leervergoeding. Je ouders hebben nog recht op kindergeld.

Lessentabellen

Praktische Info

Inschrijven?

Pas je helemaal binnen dit studieprofiel en zie je het zitten om op kOsh je talenten te ontwikkelen? Schrijf je dan snel in voor het komende schooljaar. Hoe je dit doet, ontdek je op de inschrijvingspagina.

Lessenroosters, taken, speciale data? Die vind je op SmartSchool

Wil je weten wat er leeft op je campus? Ontdek het op Facebook

Curriculum is empty