Mechanische vormgevingstechnieken

Mechanische vormgevingstechnieken

Introductiefilmpje

Wanneer kan ik starten in deze studierichting?

De logische onderbouw is de 2de graad Mechanische technieken.

De studierichting Elektromechanica van de 2de graad kan ook als mogelijke vooropleiding worden beschouwd, mits de nodige interesse, motivatie en praktische aanleg.

Instromen vanuit andere studierichtingen van de 2de graad is niet relevant.

Wanneer voel ik me thuis in deze studierichting?

Je leert mechanische constructies en installaties vorm te geven en te onderhouden. Hiervoor moeten ontwerpaspecten begrepen, herkend, toegelicht en verwerkt worden om tot een uitvoering en/of herstelling te komen. Je leert materialen, componenten en onderhoudstechnieken te kiezen aan de hand van hun kenmerken.

Je leert gegevens verwerken, tekeningen en schema’s lezen en begrijpen.

Je werkt product- en procesgericht met aandacht voor kwaliteitseisen en verzorgt de voorbereiding van de uitvoering. De beoogde kennis en vaardigheden en attitudes worden op een concrete, inzichtelijke en praktische wijze verworven.

Via de stages maak je kennis met de cultuur van een bedrijf.

Wat doe ik na deze studierichting?

Je hebt voldoende competenties verworven om jezelf te kunnen vervolmaken via vervolg-opleidingen die op deze studierichting aansluiten. In het bijzonder kan dit in de Se-n-Se-jaren Computergestuurde mechanische productietechnieken, Mechanica constructie- en plannings-technieken, Industriële onderhoudstechnieken of via de talrijke (bedrijfs-) vervolgopleidingen waarbij heel wat certificaten kunnen worden behaald.

Ook verschillende HBO5-opleidingen liggen binnen de mogelijkheden.

Hoger onderwijs is voor een aantal leerlingen haalbaar, zoals een bachelor  elektromechanica of de initiële opleiding tot leraar mechanica secundair onderwijsgroep 1.

Je kan starten als mechanisch vormgever of als mechanisch onderhoudstechnieker. Dit houdt in dat je verantwoordelijkheid kan opnemen voor het eigen werk en dit na een korte inservicetraining in een mechanische vormgevingsbedrijf.

Lessentabellen

Praktische Info

Inschrijven?

Pas je helemaal binnen dit studieprofiel en zie je het zitten om op kOsh je talenten te ontwikkelen? Schrijf je dan snel in voor het komende schooljaar. Hoe je dit doet, ontdek je op de inschrijvingspagina.

Lessenroosters, taken, speciale data? Die vind je op SmartSchool

Wil je weten wat er leeft op je campus? Ontdek het op Facebook

Curriculum is empty