Moderealisatie en -presentatie

Moderealisatie en -presentatie

Introductiefilmpje

Wanneer kan ik starten in deze studierichting?

Je komt uit het Beroepsvoorbereidend leerjaar.

Je wordt aangetrokken tot het esthetisch presenteren, realiseren en aan de man brengen van mode- en interieurartikelen.

Wil je je thuis voelen in de studierichting ‘Moderealisatie en –presentatie’ dan heb je:

  • interesse voor mode en wil je dit ook verkopen;
  • gevoel voor techniek en bezit je ook een zekere handigheid;
  • voldoende inzet om nauwkeurig te werken.

Wanneer voel ik me thuis in deze studierichting?

In de studierichting Moderealisatie en –presentatie wordt ingespeeld op de actuele en toenemende vraag naar gespecialiseerde modeverkopers met gevoel voor esthetiek, commerciële gerichtheid en praktische kennis van de modesector.

Je komt, via het realiseren en presenteren van modeartikelen, in contact met een ruime waaier van beroepen in de “Mode” sector.

Creatieve realisaties, die geselecteerd worden uit jouw leefwereld, rond kleding, accessoires en interieurartikelen zijn een onderdeel van de opleiding.

Rond diverse items van een modezaak zoals het interieur en exterieur, taken, houding en taalgebruik van de modeverkoopster, … worden praktische opdrachten uitgevoerd. Dit om meer te weten over de modewinkel en om een goede verkoopshouding aan te leren.

Naast constante aandacht voor het taalgebruik is artikelenkennis i.v.m. mode en interieurproducten een belangrijk onderdeel om je voor te bereiden op de stageactiviteiten in de 3de graad moderealisatie en -verkoop.

Veel aandacht wordt besteed aan het actief, creatief, probleemoplossend denken en handelen. Een flinke dosis praktische kennis en vaardigheden worden geïnspireerd op de leefwereld van de leerling.

Het ontwikkelen en realiseren van modieuze werkstukken wordt gezien als een middel om kennis, vaardigheden en attitudes aan te leren.

Lessentabellen

Praktische Info

Inschrijven?

Pas je helemaal binnen dit studieprofiel en zie je het zitten om op kOsh je talenten te ontwikkelen? Schrijf je dan snel in voor het komende schooljaar. Hoe je dit doet, ontdek je op de inschrijvingspagina.

Lessenroosters, taken, speciale data? Die vind je op SmartSchool

Wil je weten wat er leeft op je campus? Ontdek het op Facebook

Curriculum is empty