Moderealisatie en textielverzorging derde jaar

Moderealisatie en textielverzorging derde jaar

Domein Maatschappij & Welzijn

Korte beschrijving van de studierichting

Moderealisatie en textielverzorging is een praktische richting in de arbeidsmarktfinaliteit. Je verwerft de technische vaardigheden om werkstukken te realiseren in diverse materialen. Je leert de vele mogelijkheden van materialen en afwerkingen gaandeweg kennen. Je zet eveneens de eerste stappen voor het uitvoeren van retouches. Een beperkt aantal aspecten van textielverzorging komt aan bod, vooral vanuit de link met mode. Mode en trends worden bestudeerd vanuit de actualiteit. Zo leer je het grote aanbod van stijlen en artikelen kennen om ermee aan de slag te gaan in diverse presentaties. Je maakt kennis met verschillende winkelconcepten en e-commerce.

Leerlingenprofiel

De leerlingen Moderealisatie en textielverzorging zijn sterk in het leren binnen de concrete contexten eigen aan het studiedomein en de studierichting. Via concrete contexten verwerven ze basis-theoretische inzichten. Zij leren binnen een afgebakende en veilige leersituatie geleidelijk meer autonoom functioneren en zijn in staat effectieve handelingen te stellen om concrete uitdagingen aan te pakken. Fijn-motorische vaardigheden helpen leerlingen om tot realisaties in de praktijk te komen. Ze zijn geboeid door de modesector en houden ervan om met de naaimachine kleding en accessoires te realiseren. Ze verdiepen zich in de uitvoering van diverse afwerkingstechnieken en verfijnen daarvoor hun motorische vaardigheden. Ze ontwikkelen hun communicatieve en commerciële vaardigheden in functie van de verkoop van modeartikelen.

Situering binnen de domeinstructuur van kOsh

Klik op de onderstaande tabel om die uit te vergroten.

Lessentabellen

Inhoudelijke samenhang met studierichtingen van de 3de graad

De studierichting is inhoudelijk verwant met de volgende richting in de 3de graad:

  • Moderealisatie
  • Textielverzorging

De inhoudelijke samenhang tussen richtingen van de 2de en 3de graad is indicatief. De ontwikkeling van leerlingen doorheen de tweede graad verloopt soms onvoorspelbaar. Daarom zal het belangrijk zijn om de mogelijkheden en kansen van leerlingen zo ruim mogelijk te houden.

Praktische Info

Inschrijven?

Pas je helemaal binnen dit studieprofiel en zie je het zitten om op kOsh je talenten te ontwikkelen? Schrijf je dan snel in voor het komende schooljaar. Hoe je dit doet, ontdek je op de inschrijvingspagina.

Lessenroosters, taken, speciale data? Die vind je op SmartSchool

Wil je weten wat er leeft op je campus? Ontdek het op Facebook

Curriculum is empty