Moderealisatie en -verkoop

Moderealisatie en -verkoop

Introductiefilmpje

Wanneer kan ik starten in deze studierichting?

Bij voorkeur kom je uit de 2de graad Moderealisatie en -presentatie.

Als je uit een ander studiegebied komt, moet je wel extra inspanningen doen om de praktische vaardigheden voor moderealisatie bij te werken.

Als mode- en kwaliteitsbewuste leerling word je aangetrokken tot het esthetisch presenteren, realiseren en verkopen van modeartikelen. Je staat open voor het aanleren van nieuwe technieken en hebt oog voor moderne technologieën in de modeverkoop.

Wanneer voel ik me thuis in deze studierichting?

In de studierichting Moderealisatie en -verkoop wordt ingespeeld op de actuele en toenemende vraag naar gespecialiseerde modeverkopers met gevoel voor esthetiek, commerciële gerichtheid en kennis van de sector mode en interieur die eveneens kunnen instaan voor eenvoudige retouches.

In de vakken modetekenen en moderealisatie leer je omgaan met kleuren, vormen, materialen en technieken.

De esthetische en commerciële vorming staat centraal in het vak ‘etalage / visuele merchandising’. Weldoordacht en creatief presenteren van diverse artikelen, promotiebeleid, klanten- en productkennis, adviseren van de klant, diefstalpreventie,… vormen belangrijke studieonderdelen in je opleiding. Extra aandacht gaat naar verbale communicatie onder de vorm van verkoopgesprekken en non- verbale communicatie wat betreft lichaamstaal.

Kassabeheer en administratie wordt aangeleerd via elektronische softwarepakketten.

Het realiseren van modeartikelen zoals kleding en accessoires is van belang om voldoende inzichten en vaardigheden op te doen om eenvoudige retouches te kunnen uitvoeren.

Door de stages in een mode- of interieurzaak kom je in contact met de eisen die de arbeidsmarkt stelt aan het beroep van modeverkoper/-verkoopster.

De theoretische kennis wordt via praktijksituaties aangeleerd. Je krijgt zo een beter zicht op de structuur en de werking van een modezaak.

In de opleiding wordt veel aandacht besteed aan het actief, creatief, probleemoplossend en procesmatig denken en handelen.

Wat doe ik na deze studierichting?

Na de 3de  graad Moderealisatie en -verkoop kan je onmiddellijk de stap zetten naar het beroepsleven als: modeverkoper in de distributiesector; retoucheuse-medewerker; uitvoerend of assisterend medewerker in de productie afdeling van een confectiebedrijf.

Je beroepsbekwaamheid kan je nog verhogen door verder te studeren in de specialisatie Modeverkoop of Modespecialisatie en- trendstudie. Hierdoor verwerf je het diploma van secundair onderwijs.

Lessentabellen

Praktische Info

Inschrijven?

Pas je helemaal binnen dit studieprofiel en zie je het zitten om op kOsh je talenten te ontwikkelen? Schrijf je dan snel in voor het komende schooljaar. Hoe je dit doet, ontdek je op de inschrijvingspagina.

Lessenroosters, taken, speciale data? Die vind je op SmartSchool

Wil je weten wat er leeft op je campus? Ontdek het op Facebook

Curriculum is empty