Natuur- en Groentechnische Wetenschappen

Natuur- en Groentechnische Wetenschappen

Introductiefilmpje

Wanneer kan ik starten in deze studierichting?

De meest logische voorbereiding is de 2de graad Plant-, dier- en milieutechnieken of de 2de graad Biotechnische wetenschappen.

In principe kan je instappen wanneer je slaagt in een andere studierichting van de 2de graad. Je zal jezelf dan wel moeten bijwerken in verband met enkele specifieke onderwerpen en een ruime interesse voor natuur, natuurbeheer en ecologie dient aanwezig te zijn.

Wanneer voel ik me thuis in deze studierichting?

Inhoudelijk verwerf je kennis van fauna en flora, ecologie en landschap ter ondersteuning van de competenties die je zal verwerven. Je leert een aantal biotopen van elkaar onderscheiden op basis van de heersende biotische en abiotische factoren in relatie tot het landschap.

Via concrete voorbeelden leer je de wetenschappelijke basis van chemische, biologische en fysische processen die zich afspelen in de natuur en de geografische en ecologische verbanden in een landschap.

Je leert beheersmaatregelen uitvoeren om de natuurwaarde of biodiversiteit te verhogen en begrijpen de noodzaak ervan.

Je verwerft competenties m.b.t. het uitvoeren van werkzaamheden in functie van de inrichting, het beheer en onderhoud van een groter domein of parkgebied.

Je krijgt een sterke wetenschappelijke basis.

Wat doe ik na deze studierichting?

In het hoger onderwijs sluiten de opleidingen bachelor in de Agro- en biotechnologie met verschillende afstudeerrichtingen of de opleiding professionele bachelor in de Tuin- en landschapsarchitectuur op deze studierichting aan.

Je kan eventueel na de 3de graad een Se-n-Se-jaar volgen zoals Agro- en groenmechanisatie of Agro- en groenbeheer.

Na het beëindigen van de 3de graad zijn de tewerkstellingskansen onder andere:

  • technisch medewerker bij bos, groen of andere openbare groendiensten;
  • technisch beambte in allerlei natuurprojecten die de overheden opzetten. Je bent in ieder geval goed voorbereid om deel te nemen aan het examen voor natuur- en boswachter.

Lessentabellen

 

Praktische Info

Inschrijven?

Pas je helemaal binnen dit studieprofiel en zie je het zitten om op kOsh je talenten te ontwikkelen? Schrijf je dan snel in voor het komende schooljaar. Hoe je dit doet, ontdek je op de inschrijvingspagina.

Lessenroosters, taken, speciale data? Die vind je op SmartSchool

Wil je weten wat er leeft op je campus? Ontdek het op Facebook

Curriculum is empty