Office & Retail Assistant (Kantoor en Verkoop)

Office & Retail Assistant (Kantoor en Verkoop)

Introductiefilmpje

Wanneer kan ik starten in deze studierichting?

Je bent geslaagd in het 2de leerjaar A of in het beroepsvoorbereidend leerjaar. Wie vooraf “Kantoor en verkoop” volgde of de basisoptie “Handel” heeft uiteraard een streepje voor bij de start in de 2de graad. Maar elke gemotiveerde leerling kan instappen, wat de vooropleiding ook was.

Wanneer voel ik me thuis in deze studierichting?

Je maakt kennis met de wereld van administratie en retail (verkoop).

In deze tweede graad leer je onder begeleiding:

  • ondersteunende secretariële activiteiten uitvoeren;
  • ondersteunende boekhoudkundige taken uitvoeren;
  • de goederen in een winkel in ontvangst nemen en verkoopklaar maken;
  • verkopen en service verlenen.

Je leert dit op een zeer praktijkgerichte manier in een kantoorklas, in een winkelklas en in een echte winkel buiten de school.

Je leert in de kantoorklas telefoneren, post en mails behandelen, tienvingerblind typen, handelsdocumenten verwerken en klasseren, facturen verwerken in de boekhouding.

Je leert in de verkoopklas goederen verkoopklaar maken voor de winkel, presenteren in schappen, klanten onthalen en informeren, telefoneren en eenvoudige inpaktechnieken. Tijdens het schooljaar oefen je deze vaardigheden in een echte winkel buiten de school.

Je leert in zowel de kantoorklas als in de verkoopklas vlot met de computer werken: invoer en opmaak van teksten (tekstverwerking), invoer en opmaak van cijfers (rekenblad), invoer en opmaak van adresgegevens (databank), de aanmaak en opmaak van een eenvoudige presentatie en het aanpassen van multimediaal materiaal.

Je leert de basisvaardigheden voor een vlotte communicatie in het Nederlands, Frans en Engels.

Lessentabellen

Praktische Info

Inschrijven?

Pas je helemaal binnen dit studieprofiel en zie je het zitten om op kOsh je talenten te ontwikkelen? Schrijf je dan snel in voor het komende schooljaar. Hoe je dit doet, ontdek je op de inschrijvingspagina.

Lessenroosters, taken, speciale data? Die vind je op SmartSchool

Wil je weten wat er leeft op je campus? Ontdek het op Facebook

Curriculum is empty