Officemanagement en communicatie

Officemanagement en communicatie

Introductiefilmpje

Wanneer kan ik starten in deze studierichting?

De logische vooropleiding zijn de 2de graad Ondernemen en communicatie (Handel-talen), Ondernemen en IT (Handel) of economie met optie moderne talen.

De instapvereisten voor de 3de graad Office management en communicatie (Secretariaat-talen) zijn een bijzondere aanleg en interesse voor (vreemde) talen en secretariële vaardigheden.

Als je niet uit het studiegebied Handel komt, zal je ernstige inspanningen moeten doen om tekorten in de (vreemde) talen en toegepaste informatica bij te werken.

Wanneer voel ik me thuis in deze studierichting?

De vorming in de 3de graad Office management en communicatie (Secretariaat-talen) bestaat uit twee componenten:

  • een brede algemeen-vormende component met bijzondere aandacht voor de taalvaardigheden (Nederlands, Frans, Engels en Duits) aangevuld met een geïntegreerde drietalige zakelijke communicatie (Nederlands, Frans en Engels);
  • een bedrijfsgerichte component met een stevige ‘Secretariaatsvorming’ waarin de ICT-toepassingen met inbegrip van NBN-normen belangrijk zijn. Met een gerichte juridische vorming krijg je een volwaardige secretariaatsopleiding.

Doorheen de hele opleiding is er permanent aandacht voor attitudes zoals ordelijk en nauwkeurig werken, zin voor initiatief en stressbestendigheid.

Wat doe ik na deze studierichting?

Na de 3de graad kan je doorstromen naar een professionele bacheloropleiding in het studiegebied Handelswetenschappen en bedrijfskunde of in de lerarenopleiding.

Een Se-n-Se opleiding of graduaatsopleiding binnen het studiegebied Handel behoort tevens tot de mogelijkheden om zo de tewerkstellingskansen op de arbeidsmarkt te verhogen.

Lessentabellen

Praktische Info

Inschrijven?

Pas je helemaal binnen dit studieprofiel en zie je het zitten om op kOsh je talenten te ontwikkelen? Schrijf je dan snel in voor het komende schooljaar. Hoe je dit doet, ontdek je op de inschrijvingspagina.

Lessenroosters, taken, speciale data? Die vind je op SmartSchool

Wil je weten wat er leeft op je campus? Ontdek het op Facebook

Curriculum is empty