Ondernemen en communicatie

Ondernemen en communicatie

Introductiefilmpje

Wanneer kan ik starten in deze studierichting?

In principe kan iedereen die op deze leeftijd de keuze wil maken instromen in deze studierichting. Wie de 1ste graad A-stroom, basisoptie Handel volgde, is iets beter voorbereid omdat de leerling al kennismaakte met de handelswereld en de toegepaste informatica.

Wanneer voel ik me thuis in deze studierichting?

Je leert je stapsgewijs “thuis voelen” in de wereld van het moderne secretariaat: je spreekt vlot verscheidene talen, vindt de weg in de wirwar van het handelsgebeuren en kan je behelpen met  computer en tekstverwerker.

In vergelijking met de studierichting Ondernemen en IT (Handel) ligt hier de nadruk op secretariaatswerk en moderne talen, minder op wiskunde of boekhouden. Je leert lees-, luister-, spreek- en schrijfvaardigheden. Je leert je uitdrukken in de Nederlandse, Franse, Engelse en Duitse taal, zowel in beroepsgerichte als in maatschappelijke context.

Je leert eenvoudige commerciële en financiële verrichtingen in een dubbele boekhouding registreren op manuele wijze en met een didactisch boekhoudpakket. Hierbij gaat veel aandacht naar het inzichtelijk benaderen van de boeking aan de hand van een redeneringsschema. Je leert eenvoudige verkooptechnieken en overleggen. Je leert kantoortoepassingen van informatica gebruiken.

Lessentabellen

Praktische Info

Inschrijven?

Pas je helemaal binnen dit studieprofiel en zie je het zitten om op kOsh je talenten te ontwikkelen? Schrijf je dan snel in voor het komende schooljaar. Hoe je dit doet, ontdek je op de inschrijvingspagina.

Lessenroosters, taken, speciale data? Die vind je op SmartSchool

Wil je weten wat er leeft op je campus? Ontdek het op Facebook

Curriculum is empty