Onthaal en recreatie derde jaar

Onthaal en recreatie derde jaar

Domein Taal & Cultuur

Korte beschrijving van de studierichting

Onthaal en recreatie is een praktische richting in de arbeidsmarktfinaliteit. Je maakt kennis met onthaalsituaties in diverse contexten, waarbij je leert hoe bezoekers te onthalen en de nodige informatie te verstrekken. Je leert de onthaalruimte inrichten en verwerft inzicht in het belang van klantvriendelijkheid. Je gaat dieper in op de recreatieve context waarbij je met diverse doelgroepen leert omgaan voor het begeleiden van allerlei activiteiten. Je besteedt daarbij aandacht aan de nodige voorbereidingen en de vereiste apparatuur.

Leerlingenprofiel

De leerlingen Onthaal en recreatie zijn sterk in het leren binnen de concrete contexten eigen aan het studiedomein en de studierichting. Via concrete contexten verwerven ze basis-theoretische inzichten. Zij leren binnen een afgebakende en veilige leersituatie geleidelijk meer autonoom functioneren en zijn in staat effectieve handelingen te stellen om concrete uitdagingen aan te pakken. Motorische vaardigheden helpen leerlingen om tot realisaties in de praktijk te komen en activiteiten te ondersteunen. Ze zijn sterk taalgevoelig en gaan graag in interactie met bezoekers en klanten. Ze zijn zeer sociaal vaardig en zijn bereid om zich te verdiepen in verschillende moderne talen zodat ze zich er vlot in kunnen uitdrukken. Ze verdiepen zich in het onthalen en begeleiden van mensen. Ze zijn graag actief bezig met diverse praktische opdrachten waarbij ze ondersteunend werken voor recreatieve activiteiten voor verschillende doelgroepen.

Situering binnen de domeinstructuur van kOsh

Klik op de onderstaande tabel om die uit te vergroten.

Lessentabellen

Inhoudelijke samenhang met studierichtingen van de 3de graad

De studierichting is inhoudelijk verwant met de volgende richting in de 3de graad:

  • Onthaal en recreatie

De inhoudelijke samenhang tussen richtingen van de 2de en 3de graad is indicatief. De ontwikkeling van leerlingen doorheen de tweede graad verloopt soms onvoorspelbaar. Daarom zal het belangrijk zijn om de mogelijkheden en kansen van leerlingen zo ruim mogelijk te houden.

Praktische Info

Inschrijven?

Pas je helemaal binnen dit studieprofiel en zie je het zitten om op kOsh je talenten te ontwikkelen? Schrijf je dan snel in voor het komende schooljaar. Hoe je dit doet, ontdek je op de inschrijvingspagina.

Lessenroosters, taken, speciale data? Die vind je op SmartSchool

Wil je weten wat er leeft op je campus? Ontdek het op Facebook

Curriculum is empty